Így állunk ma az oltakozással: a napi összesítés még mindig jól néz ki, de a vakcina első dózisát egyre kevesebben kérik

Közben a 16 év fölötti diákok iskolai beoltása is elkezdődött, mivel eddig ez a korosztály sem tolongott a vakcináért.

Hirdetés

Továbbra is biztató a napi oltástempó, s bár az elmúlt 24 órában sem dőlt meg a rekord, a 104 754-es szám eléggé jól néz ki az oltásért felelős országos koordinációs központ friss összesítésében.

 

Azt azonban ismét hozzá kell tennünk, hogy csak 38 711-en jelentkeztek az első oltásra, ez pedig az egy nappal korábbinál is kevesebb, s persze reménykeltő lenne, ha ez a szám növekedne leginkább.

Eddig a lakosság 19,41 százaléka kapott legalább egy dózist (3 750 015 személy), a 2 555 835-en már túl vannak az emlékeztetőn is (a lakosság 13,25 százaléka).

Hirdetés

Eközben megnyílt az első olyan oltópont is az országban, amelyet egy gimnáziumban rendeztek be: a dévai Decebal Líceumban a nap folyamán a 16 és 19 év közötti diákok két tanóra közt gyakorlatilag beugorhattak oltakozni. Hasonló akciókat egyébkét az ország több líceumában is terveznek, miután kiderült, hogy a 16 és 19 év közöttiek alig 10 százaléka kapta meg a koronavírus elleni vakcinák valamelyikét.

 

Hirdetés