Ez elég ijesztő: Iohannis szerint az egészségügyi rendszer nem tudna megbirkózni egyszerre két járvánnyal

A napi esetszámok növekednek, nyakunkon az influenzaszezon, de az államfő szerint nem lesz gond, ha mindenki betartja az alapvető szabályokat.

Hirdetés

Iskolakezdés ide, választások oda, szeptember 16-án ott tartunk a járvánnyal, hogy minden eddigi rekordot megdöntött a napi esetszám, ezért Klaus Iohannis is úgy érezte, ismét szólnia kell az istenadta néphez, hogy mindenki tartsa be az előírásokat, vegyük komolyan a maszkviselést, a távolságtartást és a kézfertőtlenítést.

Az államfő a szerda esti sajtótájékoztatóján kerek perec kijelentette: az influenzaszezon közeledtével meglehetősen nehéz időszak elé nézünk, és „egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy az egészségügyi rendszerünk egyszerre két járvánnyal vegye fel a harcot”.

Újságírói kérdésre Iohannis egyértelművé tette, más európai országokkal ellentétben szó sincs újabb megszorítások bevezetéséről, de az sem merült fel, hogy a növekvő esetszámok miatt elhalasszák a jövő vasárnapra időzített önkormányzati választásokat.

Az államfő úgy értesült, a szavazást remekül meg fogják szervezni az illetékes kollégái, s ha a választópolgárok is betartják majd az óvintézkedéseket, nem kell félni semmitől.

Hirdetés