És túl vagyunk az Eb eddigi leggyengébb meccsén is…

Az is kiderült, hogy véres orral is lehet tizenegyest lőni.

Hirdetés

Az Európa-bajnokság leggólszegényebb napja volt a pénteki, három mérkőzésen egyetlen akciógóllal, amelynek végén egyedül a svédek örülhettek.

A nap emlékmérkőzése: Anglia–Skócia. A nap legnagyobb múltú rangadója ugyanúgy gólnélküli döntetlen lett, mint a focitörténelem első, 1872-es válogatott mérkőzése a két csapat közül. A skótok végig partiban voltak a jóval erősebb, a Wembley-ben otthon játszó angolok ellen, a színvonalról viszont sokat elárul, hogy a két kapusnak csak egyet-egyet kellett védenie.
A nap nullája: Szlovákia. A lengyelek leverése után olyannyira rámentek a biztos döntetlenre a svédek ellen, hogy még kaput találó lövésük sem volt. Az Eb eddigi leggyengébb meccsén a svédek sem brillíroztak, de egy 11-est csak összehoztak, amiből összejött a győzelem.

A nap véradója: Patrik Schick. A cseh csatárt keményen arcon könyökölte Dejan Lovren, de ő véres orral is bevágta a tizenegyest és átvette a vezetést a góllövőllistán.

A nap nyugdíjasai: a horvátok. Ivan Perisic egyéni akciójának köszönhetően a világbajnoki döntős elcsípett ugyan egy pontot a csehek ellen, de mindössze 20 percre idézte fel 2018-as formáját. A meccs végére pedig látványosan elfogyott az erő a 30-on felüli horvát sztárokból.

A nap pletykája: londoni helyett budapesti döntő. A The Times napilaptól indult el a hír, miszerint a szigorodó brit karanténszabályok miatt az UEFA akár el is veheti a két elődöntőt és a finálét Londontól, az Eb egyetlen maximális kapacitással működő stadionjába, a Puskás Arénába költöztetve a három meccset.

2. forduló, D-csoport:
Horvátország–Csehország 1-1 (Perisic 47., illetve Schick 37. – 11-esből)
Anglia–Skócia 0-0
A csoport állása: 1. Csehország 4 (3-1), 2. Anglia 4 (1-0), 3. Horvátország 1 (1-2), 4. Skócia 1 (0-3).

Hirdetés

E-csoport:
Svédország–Szlovákia 1-0 (Forsberg 77. – 11-esből)
A csoport állása: 1. Svédország 4, 2. Szlovákia 3, 3. Spanyolország 1, 4. Lengyelország 0.

A góllövőlista élmezőnye:

3 gólos: Patrik Schick (cseh)
2 gólosok: Romelu Lukaku (belga), Ciro Immobile, Manuel Locatelli (olaszok), Denzel Dumfries (holland), Cristiano Ronaldo (portugál), Roman Jaremcsuk, Andrij Jarmolenko (ukránok).

Hirdetés