És ön mit tenne, ha a cigicsempészek drónja véletlenül az ön udvarán landolna a szajréval?

Természetesen egyből tárcsázná az 112-t, mint ez a hölgy, ugye? Bónusz: néhány elméleti csempészbaki szórakoztató jelleggel.

Hirdetés

Fura élményben volt része csütörtökön egy, a Suceava megyei Straja községben, az ukrán határtól alig egy kilométerre élő hölgynek. Amikor reggel kinézett az ablakon, észrevette, hogy valami baromi szokatlan installáció hever a kertje közepén. Ijedtében azonnal hívta az 112-t, a helyszíne kiérkező rendőrök azonban megnyugtatták, hogy csak a cigicsempészek drónja tévesztette el a házszámot egy szép nagy doboz csempészett cigarettával megrakva.

Az Europol rendőrszakszervezet a Facebook-oldalán még viccesre is vette a figurát, amikor beszámoltak az esetről.

Mint írták, a képen látható holmi bizony nem egy futárszolgálat által küldött csomag, nem is a hölgy szeretteinek ajándéka, sőt még az oroszok sem így jelentették be, hogy elkezdődött a háború, hanem ez egy cigarettával megtömött csomag.

Méghogy a rendőröknek nincs humorérzéke…

Hirdetés

Aztán komolyra fordítják a szót, és leírják azt is, hogy Észak-Romániában a csempészet sokak számára életforma és üzleti lehetőség. Csak az elmúlt évben (2021) mintegy 4 millió doboz csempészett cigit foglalt le arrafelé a határőrség 50 millió lej értékben. És ha az egyenruhások ennyit lefoglaltak, akkor biztosra vehetjük, hogy ennél sokkal több jött át feketén az ukrán–román határon.

De lássuk, milyen csempészek tudnának ennél is viccesebb/kellemesebb/érdekesebb baklövéseket elkövetni:

  • például a pénzcsempészek, akik véletlenül épp az ön udvarán pottyantanak le pár vastag köteg százeuróst
  • az Untold-csempészek, akik véletlenül Emil Boc erkélyén landoltatják Armin van Buurent, és máris kész a minifesztivál
  • a mics- és sörcsempészek, akik egy tetszőleges romániai kerti parti helyszínén ejtik le a cuccot (amennyiben a szajré üres telekre pottyan, akkor 5 percen belül köré szerveződik egy random kerti mulatság)
  • az almacsempészek, akik jó messzire ejtik le az almát a fájától
  • illetve a jó öreg országcsempészek, akik véletlenül Oroszország területén pottyantják le Ukrajnát

Hirdetés