És azt ismerik, amikor a lóvá tett rendőr disznót kért feletteseitől, aztán hatalmas botrány lett belőle?

Nem, ez nem egy rendőrvicc. Ez egy megtörtént eset, amely még a belügyminisztériumban is kiverte a biztosítékot. Mi jót nevettünk rajta.

Hirdetés

Rendőrviccekkel tele van már a padlás, a mindennapjaink részévé váltak, na de úgy látszik, ha rendőrök viccelnek, ráadásul egymással, az akkorát tud csattanni, hogy még a belügyminisztérium épületének a falai is beleremegnek.

Ez történt pénteken Giurgiu városában, ahol egy közlekedési rendőrt olyan csúnyán átvertek a saját kollégái, hogy azóta már fejek is hullnak az ügyben. Szóval az történt, hogy a tréfás kedvű munkatársak meggyőzték az egyik naivabb társukat arról, hogy

kérjen a feletteseitől egy disznót karácsonyra,

mert egyrészt korábban ők is ezt tették, másrészt már rendelkezik négy év régiséggel, úgyhogy simán megkaphatja az állatot. Azt tanácsolták neki, hogy persze ne kézzel írott fecnit iktasson a parancsnoki irodában, hanem fejléccel ellátott, számítógépen kitöltött folyamodványt, ahogy „kell”. Ó igen, és

kérhet egy testesebb négylábút is, mivel 4 év régiséget összegyűjtött már,

így aztán a rászedett rendőr kérvényezett egy 160 kilósat, biztos, ami biztos alapon.  A disznós dokumentum végül ilyen lett:

Hirdetés

Szóval a palira vett rendőr az idősebb kollégái tanácsára ezt ügyesen meg is tette – állítólag a szüleinek is szólt, hogy készítsék elő a szalmát, mert érkezik az állattal –, s bár a beugratás túl jól sikerült, a felettesek ezt annyira nem díjazták.

Az amúgy vicces történeten nem nevetett Lucian Bode belügyminiszter sem,

aki azonnal kirúgta a közlekedési rendőrség megyei főparancsnokát, mert nem szép dolog röhögtetni a román rendőrséget, a mókás kedvű kollégák ellen pedig belső vizsgálat indult.

Hirdetés