És akkor a magát a haladás világító fáklyájának hirdető kormánypárt eldicsekedett azzal, hogy sikerült kavicsokat szórnia egy falusi útra

Nagyon odatette magát az USR-PLUS.

Hirdetés

Persze az nem számít újdonságnak, hogy egy párt helyi vagy országos szinten vezető pozícióba kerülve igyekszik a legkisebb megvalósításokat is világra szóló, hatalmas, az emberek életét radikálisan javító eredményként tálalni, de azért előfordul, hogy még ebben a műfajban is sikerül nagyon túltolni a biciklit.

Így járt most a bukaresti kormánykoalícióban a liberális és szélsőliberális, ultraprogresszív pártokat tömörítő Renew Europe pártcsaládot képviselő USR-PLUS is, amely olyan propagandaképet posztolt oldalán a csodálatos megvalósításokról, hogy attól Európa-szerte csuklottak egyet a haladó eszmék.

Az illető posztban azzal dicsekednek, hogy polgármestereik országszerte aszfaltozzák és egyéb anyagokkal is burkolják az utakat a településükön.

Illusztrációként pedig a Románia déli részén fekvő Ialomița megyei Miloșești községben készült képet töltöttek fel, amelyen előtte-utána ellentétbe állítva egy sáros, mély keréknyomok szabdalta földút látható, majd feltételezhetően ugyanazon útszakasz, immár zúzalékkövekkel borítva.

Hirdetés

Nem vonjuk kétségbe, hogy a helybeliek számára lényegesen jobb, hogy a tengelyig és csüdig érő dagonya helyett immár zúzalékköveken döcöghetnek, de azért sokat elmond arról, mit sikerült eddig kormányon megvalósítania az USR-PLUS pártszövetségnek, ha mindezt a párt központi fórumain óriási eredményként tálalják.

Meggyőződésünk, hogy egy ország tapsol a hatalmas teljesítménynek.

Hirdetés