Fotó: Székelyhon

„Erre a kommentem Made In Romania !!! ENNYI” – lemázolták a vásárhelyi Székely vértanúk emlékművet

Soós Zoltán polgármester szerint nem kéne bedőlni az etnikai hergelésnek, de a kommentelői azért kicsit bedőltek.

Hirdetés

A román zászló színeit fújták fel feltehetően festékszóróval péntek este ismeretlen tettesek a marosvásárhelyi Székely vértanúk emlékművének egyik oldalára.

„Ne dőljünk be az iskolázatlan rosszakaróinknak. Városunk csak akkor fejlődhet, ha nem hagyunk helyet az etnikai alapú provokációknak” – így reagált a rongálásra a város decemberben megválasztott polgármestere, Soós Zoltán, aki szerint „etnikai konfliktus gerjesztésének szándékával már nem lehet megosztani a vásárhelyieket”.

🇷🇴 Cu puțin timp în urmă am aflat că autori necunoscuți au vandalizat Monumentul Secuilor Martiri. …

Közzétette: Soós Zoltán – 2021. február 5., péntek

 

A kommentelőktől aztán kapott hideget is, meleget is. „Puneți un tricolor adevărat acolo, nu va mai fi »vandalizat« monumentul” – vetette oda egy román hölgy, jelezve, hogy elkelne egy igazi román zászló is azért az emlékművön. Erre a magyar kommentelők az iránt érdeklődtek, hogy ugyan miért kéne egy magyar emlékműre román zászló, mire a hölgy visszakérdezett, hogy ugyan minek az emlékmű, szóval egyértelműen nem lehet etnikai alapú provokációkkal megosztani a vásárhelyieket.

„A Kárpátokon is át lehet kelni 3 óra alatt kelet felé. Rajta!” – vélekedett egy magyar hölgy.

Hirdetés

Sokan térfigyelő kamerák felszerelését sürgetik, többen a „kék szemű fiúk”, vagyis a Szekuritáté rossz emlékű ügynökeinek visszatértét vagy az új nackópárt, az AUR mesterkedését sejtik a dolog mögött.

„Kultúra.,.” – fűzi hozzá egy úr.

„Erre a kommentem Made In Romania !!! ENNYI” – fakad ki keserűen egy hölgy.

Az RMDSZ egyébként rendőrségi feljelentést tett az ügyben, és ők is azt hangsúlyozzák, nem kellene bedőlni az „olcsó provokációnak”.

Hirdetés