Ennyi volt: a Partium fővárosában is az utcákra költözik az álarcosbál a koronavírus miatt

Még egy megyeszékhelyen átlépte a megszabott határértéket a fertőzések száma.

Hirdetés

Hétfőn Nagyvárad is „elesett”: a hivatalos adatok szerint a bihari megyeszékhelyen is meghaladta a megszabott határértéket – ezer főre vetítve három – az előző 14 napban a koronavírus-fertőzöttek száma, így keddtől itt is súlyos korlátozások következnek.

A megyei járványügyi operatív törzs hétfőn délután döntött arról, hogy Váradon, ahol 3,22 az arány, mostantól az utcákon is kötelezővé válik a szájmaszk viselése, bezárják a mozikat és színházakat, valamint a vendéglátóhelyek belső tereit.

A teraszok ugyanakkor továbbra is üzemelhetnek, és elvitelre is készíthetnek ételeket.

Az iskolák online oktatásra térnek át – már azok, amelyek működnek, hiszen az óvodások és az alsó tagozatosok őszi szüneten vannak.

Hirdetés

A többiek november másodikáig tanulnak majd interneten keresztül, az operatív törzs ekkor értékeli ki ismét a helyzetet, és dönt arról, hogy így is folytatják, vagy visszatérhetnek az iskolapadokba.

Nem Nagyvárad az egyetlen település a megyében, ahol durva korlátozásokat vezettek be: Váraszentmárton, Szentandrás, Vizesgyán, Harangmező, Barátka, Oláhszentmiklós és Biharkaba is hasonló sorsra jutott.

Hirdetés