Emlékeztetjük a tisztelt szülőket, hogy csemetéik jövő kedden nem mennek iskolába!

Sietünk megjegyezni: nem, nem a pandémia miatt. A pedagógusok világnapja okán.

Hirdetés

Az utóbbi másfél évben a szülők ereiben mindig megfagy a vér, ha azt hallják, olvassák, hogy gyermekük (gyermekeik) nem fognak iskolába menni. Mert jaj, a pandémia, no meg a román hatóságok hisztérikus improvizációi bizony megviselnék egy öreg jógi idegeit is, nem hogy a szülőkét.

Ezúttal azonban nem erről van szó, kedves szülők. Örömmel emlékeztetjük Önöket arra, hogy jövő kedden, azaz október ötödikén van a pedagógusok világnapja, mégpedig 1996 óta.

Itt hadd emlékeztessük önöket arra is, hogy sokan összetévesztik e jeles napot az oktatás nemzetközi napjával, amelyet viszont január 24-én ünnepelnek. Amikor mások Mátyás király megkoronázását ünneplik, ismét mások pedig Böjte Csaba ferences szerzetes születésnapját, de ezek most mellékszálak.

Tehát (ha ugyan addig nem áll a világ a feje tetejére), október 5-én, a pedagógusok világnapján az óvodások és iskolások nem mennek iskolába, mert munkaszüneti nap ez a pedagógusok számára. Tisztelet nekik, jó szabadnapot, no meg a gyerkőcöknek, ifjaknak is!

Hirdetés