Emil Boc tulipánokkal kampányol az újabb polgármesteri címért, rengeteg a biztosítás nélküli beteg – hírek szombaton

Egy idős tanárt pedig őrizetbe vettek, mert kiderült, hogy viszonya van az egyik diákjával.

Hirdetés

Mindenki megnyugodhat: Emil Boc ismét polgármester akar lenni

Emil Boc, kincses-okos Kolozsvár kiskirálya szombaton megtette a hozzá képest nagy bejelentést: ismét elindul idén a polgármesteri székért folyó versenyben, mert egy újabb ciklus erejéig szeretné kormányozni a város allegorikus hajóját a még magasabb életszínvonal allegorikus zátonya felé. Az allegorikusan nagyember a nagy bejelentést videóüzenetben tette meg: a Mihai Viteazul (Széchenyi) térről jelentkezett be, hogy megmutassa az embereknek a tulipánokat, amelyek színpompásan és kampányjelleggel virágoznak ott a kampányjellegű tavaszi napsütésben. Boc arra biztatta a kolozsváriakat, hogy menjenek ki ebben a szép napsütésben, hogy együtt örüljenek (polgármester úrral együtt) annak a sok szép tulipánnak, és annak a sok szép mindennek, amink van itten nekünk ebben a szép városban. Miután ezt a nyálas és meglehetősen átlátszó bevezetőt letudta, Boc rögtön a lényegre tért, és be is jelentette, hogy igen, természetesen újrázni akar, egyben megköszönte az eddigi felhatalmazást, amely révén szerinte közösen a világ egyik legszebb helyévé varázsoltuk a várost. Mondjuk a mi varázspálcánk csaknem bele is törött a mutatványba. Boc ebben a videóban is felemlegette azt az ő életszínvonalát, amit tovább kíván emelni, mégpedig azért, hogy a kolozsváriak itthon maradhassanak, és ne kelljen elhagyniuk a várost (és az országot) gazdasági okokból. Csakhogy a kolozsváriak éppen azért szorulnak ki lassan a saját városukból, és költöznek ki a környező településekre, mert képtelenek kifizetni az itteni ingatlanárakat – ezt Boc úr elfelejtette hozzátenni. Alább a teljes videó a nagy bejelentésről és a tulipánokról:

Legalább kétmillió romániai lakosnak nincs betegbiztosítása

Alexandru Rafila a tévében arról beszélt, hogy tavaly január óta egy törvénymódosításnak hála azok a betegek is ingyenes kivizsgálásra mehetnek a háziorvoshoz, akiknek nincs biztosítása, és tavaly 700 ezer ilyen ember jelentkezett is a háziorvosoknál. Csakhogy az egészségügy-miniszter azt is hozzátette, hogy a komolyabb orvosi ellátásokat, beavatkozásokat már nem fedezi az állam biztosítás híján, így a többi költséget a pácienseknek kell állniuk. Persze ha van miből, hiszen ezek az emberek nyilván nem a semmiért nem fizetik a biztosítást. Végül kiderült egy ijesztő szám is: nemhogy 700 ezer, de legalább két millió romániai lakosnak nincs semmiféle betegbiztosítása.

Letartóztattak egy 62 éves tanárt, mert viszonya volt az egyik diákjával

30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek a rendőrök egy 62 éves bukaresti földrajztanárt, miután kiderült, hogy hosszabb ideje viszonyt folytat egy diáklánnyal. Egy nyilvánosságra került felvétel buktatta le az „ifjú” szerelmeseket – miután ez elkezdett keringeni a neten, a 2. kerületi iskola igazgatója maga értesítette a rendőröket. Bár az érintett diáklány már betöltötte a 18. életévét, a rendőrök egy kis vizsgálódás után hamar kiderítették, hogy a viszony már legalább tavaly december óta tart – akkor a lány még csak 17 éves volt.

Hirdetés