Elvitte a DNA a hivatal vezetőjét, kineveztek egy újat, máris lebukott korrupció miatt

Hát így mennek a dolgok a jogsigyárként emlegetett suceavai jogosítvány-kibocsátó hivatalnál. Egyszerűen nem találnak makulátlan embereket. Persze lehet, hogy nem is akarnak.

Hirdetés

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) lassan létrehozhat egy külön részleget, amely kizárólag a suceavai jogosítvány-kibocsátó hivatallal foglalkozik.

Miután az ügyészek a tavaly novemberben kiderítették, hogy a hivatal már-már maffiaszervezetként működik – szép kis összegért cserében jogosítványokat osztogattak a sofőrvizsgára jelentkezőknek –, 14 személyt vettek őrizetbe, köztük a hivatal vezetőjét, Radu Ionuţ Obreját is, aki a DNA szerint a teljes bűnszervezet működését koordinálta, ő jelenleg is előzetesben csücsül két másik kollégájával együtt.

Na de itt nem ért véget a történet, sőt: a suceavai jogosítvány-kibocsátó hivatal élére kineveztek egy bizonyos Viorel Donciut, aki korábban a Máramaros megyei hivatalt vezette, és mit ad Isten, a DNA csütörtökön őt is korrupcióval vádolta meg, sőt már vizsgálati fogságba is helyezték.

A duplán korrupt Donciu nem a „nagy művet” folytatta tovább, ő még a korábbi munkahelyén piszkolta össze a kezét: a DNA azzal vádolja, hogy pénzt adott egy megyei tanácsosnak, hogy tisztségbe maradhasson, ahol aztán vígan gyűjtögethette az ajándék-eurókat a a sofőrvizsgára jelentkezőktől, ráadásul járműbejegyzésekkel is seftelt.

Szóval sikerült a velejéig korrupt suceavai hivatal élére egy „makulátlan” figurát ültetni, akit most befolyással üzérkedéssel, csúszópénz elfogadásával vádolnak.

Hirdetés