Elszabadultak az indulatok a PNL-ben: a párton belüli megosztottság lökdösődésig fajult (VIDEÓval)

Nem ment zökkenőmentesen a PNL temesvári tisztújító gyűlése, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Hirdetés

Dulakodással tarkított tisztújítást tartott a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Temesváron. A tét az volt, hogy ki lesz a városi szervezet vezetője: a Ludovic Orban jelenlegi pártelnököt támogató Raul Ambruș, vagy Cosmin Tabără, aki Alin Nica megyei elnök embere, és Florin Cîțu jelenlegi kormányfőt szeretné a politikai alakulat élén látni.

A Temes megyei szervezeten belüli feszültségek már hetek óta érlelődtek, miután a július elején megtartott tisztújító gyűlésen Raul Ambruș nyert, az eredményt azonban Alin Nica nem fogadta el, és a szavazás megismétlését rendelte el. Az ellenjelölt ezúttal a szintén Orban-párti Claudiu Chira volt.

A nyílt színi konfliktus szombat reggel azért robbant ki, mert több száz szavazásra jogosult tagot, gyakorlatilag Raul Ambruș és Claudiu Chira támogatóit, nem engedték be a tisztújításra. Ők viszont nem nyugodtak ebbe bele, megrohamozták az épületet, nem rettentek vissza egy kis lökdösődéstől sem. Ha a biztonsági személyzet nem lép közbe, akár tömegverekedéssé is fajulhatott volna az incidens.

Hirdetés

A tisztújítást – mindezek után érthető módon – Cosmin Tabără nyerte. Szerinte Bukarestnek okulnia kellene a történtekből, a vezetőknek le kellene ülniük rendezni a belső ellenségeskedést, ellenkező esetben a feszültség utoléri a helyi szervezeteket is. Ludovic Orban máris jelezte, hogy fenntartja magának a jogot arra, hogy semmissé nyilvánítsa a választást.

Egy nappal a választás után a cirkusz a Facebookon folytatódik, ahol egymást ócsárolja a két tábor.

Hirdetés