Elkezdődött a nagyváradi zongorista rekordkísérlete, ami csaknem egy hétig tart

Thurzó Zoltán kedden ült le a zongorához, és a tervek szerint 130 órán át fog játszani.

Hirdetés

Már kedd reggel óta zajlik a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész csaknem egy hetet felölelő rekordkísérlete, amelynek során – ha minden a terv szerint alakul – 130 órán keresztül fog zongorázni. A művész hétfő este a Facebookon jelentkezett be a kihívás előtt.

A mostani világrekord, amelyet Thurzó meg kíván dönteni, az indiai Mrityunjay Sharma nevéhez fűződik, aki 127 óra, 7 perc és 38 másodpercet zongorázott még 2015-ben.

Ahogy korábban megírtuk, természetesen ez nem azt jelenti, hogy a vállalkozó szellemű zongoristának 130 órán keresztül megállás nélkül kell játszania, hiszen ez fizikai képtelenség lenne, a felhasználható szünetekkel azonban nagyon jól kell gazdálkodnia, hogy sikerrel járjon a kísérlet. Minden 60 perc játék után jár 5 perc szünet, és bár összességében a rendelkezésre álló szünetekkel saját belátása szerint gazdálkodhat, így is rendkívüli erőpróba elé néz.

A hosszú koncertbe a helyszínen, a nagyváradi a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, is be lehet kapcsolódni, illetve Thurzó Zoltán Facebook-oldalán is, élő közvetítések formájában.

Hirdetés

A kísérlet december 5-ikéig (Mozart halálának 230. évfordulója) tart.

Sok sikert hozzá!

Hirdetés