Élelmes ország: máris működik az oltásmutyi?

Mégpedig nem is akármilyen szinten: a hírek szerint a Szeben megyei tanács sunnyogna befelé a hátsó ajtón.

Hirdetés

Dübörög(get) a hazai oltáskampány. Viszont a második fázisban rendelkezésre álló vakcinamennyiség nem végtelen, sőt! Így aztán csak idő kérdése volt, amíg a 2. kategóriába tartozó emberek között kialakult a nem feltétlenül nemes versengés a „tűjogért”.

A hír Szebenből érkezett: a botrányt még csütörtökön pattintotta ki egy helyi egyetemi oktató, aki Facebook-oldalán vádolta meg oltásmutyizással a megyei tanácsot. Az oktató szerint a tisztelt tanács teljes (több mint 200) alkalmazottja egy olyan oltásközpontban kapja meg a szurit, amely nem szerepel az egységes oltásplatformon, ahol, ugye, mindenkinek regisztrálnia kell, kivétel nélkül. Az oktató szerint mindez protekciós alapon zajlik. Miközben ő maga, aki tanügyi alkalmazott, tehát szintén a 2. kategóriába tartozik, márciusra kapott időpontot, ráadásul nem is Szebenbe, hanem Felekre (Avrig).

A sajtó természetesen megkérdezte a Szeben megyei tanácsot, hogy is van ez. A tanács a hírek szerint több alkalommal megígérte a választ, aztán elfelejtette, végül egyáltalán nem reagált. Viszont a tanácselnök közölt egy bejegyzést a Facebook-oldalán, amelyben kijelentette, hogy a megyei tanács egyetlen tagját sem oltották be (szabályellenesen, nyilván), a maga részéről minden ilyen mutyizást helytelenít, továbbá megígérte, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet.

Hirdetés