El akarta kerülni a macerás határátlépési procedúrát, így hát a Pruton átúszva érkezett romániai barátaival találkozni egy moldovai férfi

A határrendészek azonban nem értékelték a szándékot.

Hirdetés

Hiába számított arra egy moldovai férfi, hogy két ország között, fennen hangoztatott testvéri viszony nyomán a hivatalos procedúrát megkerülve is átlátogathat Romániába, keserűen kellett csalódnia.

A férfi úgy döntött, hogy nem hiányzik az életéből az az időveszteség, amellyel a legközelebbi hivatalos határátkelőig tartó út, majd a határon való átkeléssel járó bürokratikus procedúra okoz, ezért a lehető legrövidebb utat választotta: átúszott a Prut határfolyón.

Látogatásának célja az volt, hogy frissen sült romániai, Iaşi megyei barátaival találkozzon, akiket az egyik közösségi oldalon ismert meg.

A baráti találkozóból azonban nem lett semmi.

Hirdetés

A férfi szándékát ugyanis már a moldovai határőrök észrevették, és értesítették a Prut folyó túloldalán tevékenykedő kollégáikat, akik a füles nyomán a román oldalon már várták a férfit.

Akinek a baráti beszélgetés és az ezzel járó kellemes elfoglaltságok helyett most a kitoloncolás mellett a határsértés jogi következményeivel kell szembe néznie.

Hirdetés