Egy újabb hétvége Mordorban: záporok, zivatarok, borús ég, hideg – a következő napok jelszavai

Ha azt hitte, ezen a hétvégén végre napozni fog, meg kirándulni, hát tévedett…

Hirdetés

Amint azt bizonyára ön is észrevette, megint elromlott az idő.

A pénteki nap már ilyen is marad: az ország nagy részén borús, hűvös, esős idő lesz, záporokkal, zivatarokkal, sőt egyes területeken jégeső is előfordulhat.

Ez azért gond, mert helyenként rövid időn belül lezúdulhat akár 20–30, sőt kisebb területeken, különösen Dél- és Kelet-Erdélyben akár 50–70 mm eső is. Ez pedig áradásokhoz vezethet.

A tegnap este hirtelen jött esőzések már így is gondokat okoztak: Kolozsváron például több helyre is riasztották a tűzoltókat, akiknek lakóházak udvaráról, és egy építkezés helyszínéről kellett kiszivattyúzni a felgyűlt esővizet – utóbbi helyszínről azért, mert az „özönvíz” egy értékes elektromos berendezést (feltehetően egy generátort) veszélyeztetett.

Nyugaton kevesebb lesz az eső, de ott is borongós lesz az ég. A legtöbb helyen időnként a szél is megerősödik, a hőmérséklet pedig az ország szerencsésebb régióiban 14–24, a kevésbé szerencsésekben 8–17 fok között alakul.

Hirdetés

Szombaton sem lesz sokkal jobb a helyzet, jobb időnek inkább csak Románia délkeleti részén örülhetnek az emberek, Erdélyben felhős, esős idő várható. Továbbra is hűvös idő lesz.

Vasárnap, ha lehet, még rosszabb lesz a helyzet, folytatódik a hűvös, esős, változékony időjárás, továbbra is lehet záporokra számítani, a nappali minimum 16 fok körül lesz.

Szóval megint jön egy hétvége Mordorban. 

Hirdetés