Egy Svédországban élő román egy rekesz sör segítségével akarta kiinni magából az oltást

Aztán persze a vakcinára fogta, hogy szédeleg.

Hirdetés

Bár a hírek szerint a külföldön élő románok jóval nagyobb arányban oltatták be magukat a koronavírus elleni vakcinával, mint az országban maradt polgártársaik, azért közöttük is akad olyan, aki megveszekedett járványtagadó és oltásellenes.

Egy ilyen román állampolgárhoz kapcsolódó bizarr esetről számolt be Laura Ghibu Svédországban élő román orvos, aki a romániai oltási kampányt koordináló testület tiszteletbeli tanácsadójaként is tevékenykedik.

Mint elmondta, a napokban egy olyan, Svédországban élő román pácienssel beszélgetett, aki határozottan oltásellenes, és izomból tolta a járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket, miszerint az oltásokkal az emberek irányításához szükséges chipeket juttatnak a szervezetbe, a vakcina öl, mert még csak kísérleti stádiumban van, ja, és a vírus valójában nem is létezik.

Igen ám, de egyszer csak szembesült a rideg valósággal: munkahelyéről külföldi kiküldetésbe kellett mennie, ehhez pedig oltás kellett.

Nem volt választása,

inkább beadatta a vakcinát, hogy ne kelljen végigszenvednie, ahogy a tesztelés során pálcikát dugnak az orrába,

hogy tönkretegyék az agyát.

De persze kitalálta az ellenszert: elmondása szerint hazament, és egy egész rekesz sört megivott, hogy kiigya magából az oltás hatásait.

Azonban – mint mondja – nem járt sikerrel: a terápia után rosszul volt és szédelgett „amiatt az ördögi dolog” miatt – ami alatt természetesen az oltást értette.

Hirdetés

A doktornő természetesen megpróbálta elmagyarázni neki, hogy valószínűleg inkább

az elfogyasztott tetemes mennyiségű alkohol miatt lett rosszul, de a páciens természetesen nem hitt neki.

Bár a bejegyzésben nem említette konkrétan, egy kommentelő kérdésére megerősítette, hogy páciense román.

A bejegyzés alatti kommentekben valaki azt is megjegyezte, hogy öt olyan ismerőse is van, aki oltásellenes, ám mégis beoltatta magát, hogy külföldre utazhasson.

Végül is az eredmény számít.

Hirdetés