Egy román elítélt azzal dicsekszik, milyen fene jó dolga van a francia börtönben

Úgy érzi, aranyéletet biztosítanak számára a francia adófizetők pénzén

Hirdetés

Az emberek többsége viszolyogva gondol arra, milyen lenne, ha valamiért egyszer rács mögé kerülne, a börtönöket ugyanis csak nagyon kevesen társítják kellemes élményekkel.

Nos, ezen kevesek közé tartozik az a hivatalosan csak George D.-ként emlegetett román elítélt, aki egy franciaországi börtönben eszi a szabadságvesztéssel sújtottak keserű kenyerét.

Illetve szerinte az a kenyér igencsak édes.

A beszámolók szerint a jó George D. közösségi oldalán rendszeresen beszámol arról, milyen jó dolga van a francia büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezve.

Többek között azt szokta megosztani, milyen – szerinte – fejedelmi kosztot kap,

hogy milyen italokkal kedveskednek neki, de azt sem hallgatja el, hogy két mobiltelefonja is van, ami azért egy börtönben tényleg valódi kincsnek számít.

Jó román alvilági szokás szerint arról is megoszt videókat, amikor ellenségeinek küld zenéket, vagy amikor a szomszédos cellákban ülő rabtársaival beszélget – román nyelven.

Az egyik videójában kerek perec úgy fogalmazott: sokan irigykedhetnek rá hiszen az általa csak szolgáknak nevezett francia adófizetők fizetik a jólétüket, így aztán királyi módon élnek.

Hirdetés

Ennek nyomán egyenesen

arra buzdítja rajongóit, hogy menjenek Franciaországba, és sértsenek törvényt, mert így luxuséletük lehet.

George D. úgy birtokolhat két mobiltelefont, hogy a francia hatóságok minden cellába vonalas telefont szereltettek, hogy az elítéltek zavartalanul tarthassák a kapcsolatot családjukkal. Az ok: a francia hatóságok szerint ez a rehabilitáció fontos feltétele.

Arra számítottak, hogy ez csökkenti a becsempészett mobiltelefonok számát, de – mint azt George D. példája is bizonyítja – ebben csalódniuk kellett.

Az őrök pedig – hogy ne gerjesszenek feszültséget – általában szemet hunynak a jelenség fölött.

Tényleg aranyélet lehet azokban a francia börtönökben.

Hirdetés