Egy ötöst kapott Rómában a CFR

Csúnyán elbántak a kolozsvári csapattal a Farkasok.

Hirdetés

A koronavírus, a sérülések és a AS Roma együtt túl sok volt a CFR focicsapatának, amely szerda este történelme legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el az olasz fővárosban.

Paulo Vinicius, Mike Cestor és Billel Omrani hosszú hetekre kidőlt különböző sérülések miatt, Andrei Burcát, Alexandru Chipciut és Jakub Vojtust pedig a járvány húzta ki a bevethető focisták névsorából – a CFR pedig egyetlen egészséges belső védővel utazott a Stadio Olimpicóba. Dan Petrescu edzőnek improvizálnia kellett, az pedig nem az erőssége az inkább aprólékos, részletes tervezésben hívő edzőnek.

Nem is jött be, pedig a hazai csapatnál is akadt sérült válogatott játékos (az olasz Nicolo Zaniolo és az argentin Javier Pastore), koronavírus-fertőzött (Ricardo Calafiori és Amadou Diawara), de még eltiltott is (Giuseppe Mancini).

Ám ennyivel erősebbek egy olasz topcsapat tartalékjai, mint a román bajnoké: a Roma még a kispadról is olyan játékosokat tudott becserélni, mint a világ- és Európa-bajnok spanyol Pedro.

A CFR-re pedig átragadt edzője meccs előtt hangoztatott hitetlensége, a védelem már az 1. percben benézte az örmény Henrih Mhitarján fejesét, és hogy végül megúszta öt kapott góllal, az kizárólag annak volt köszönhető, hogy a Roma nem játszott teljes erőbedobással.

Az Európa Ligában közel egy éve, kilenc mérkőzésen át veretlen fellegvári csapat így is legsúlyosabb kudarcát szenvedte el a nemzetközi kupákban, eddig a 2010-ben a Bayern Münchentől kapott 4-0 volt a negatív rekord. De alig három hét múlva, hazai pályán lehet javítani, éppen a római „Farkasok” ellen.

Hirdetés

Európa Liga, A csoport, 3. forduló:

AS Roma–Kolozsvári CFR 5-0 (Mhitarján 1., Ibanez 24., Mayoral 34., 89, Pedro 84.)

Young Boys Bern–CSzKA Szófia 3-0 (Mambimbi 2., 32., Sulejmani 18.)

Az állás: 1. Roma 7 pont, 2. Yong Boys 4 (5-3), 3. CFR 4 (3-6), 4. CSzKA 1.

Hirdetés