Hírek vasárnap: Előkerült egy machete a belga–román meccs után. Két erdélyi településen megismétlik a választást

Szebenben pedig egy férfi agyonvert egy embert, miután az beszólt a feleségének az utcán.

Hirdetés

Míg az ország a kánikulában piheg, rég elfelejtve a szavazást, két erdélyi településen vasárnap megismétlik a választást

Egy Maros és egy Fehér megyei községben vasárnap megismétlik a polgármester-választást, mivel június 9-én nem sikerült elöljárót választani.

Maroskecén (Chețani) és Podságán (Poșaga) a két héttel ezelőtti önkormányzati választásokon pontosan ugyanannyi szavazatot kapott két-két polgármesterjelölt, a döntetlen eredményt pedig csak úgy lehet meghaladni, ha a választópolgárokat ismét a szavazóurnákhoz invitálják.

Maroskecén a június 9-i szavazáson az Egyesült Jobboldal Szövetség és a PSD jelöltje is az első helyen végzett 431 szavazattal, Podságán pedig a PSD és a PNL polgármester-jelöltjei kaptak egyenként 345 szavazatot.

Machetével sebesítettek meg egy román szurkolót a belga–román meccs után

Egy fiatalokból álló csoport támadt Belgiumban élő románokra szombat este, a belga–román focimeccs után, egy 22 éves férfit machetével sebesítettek meg. A románok a meccsnézésből tartottak hazafelé az Anvers melletti Rijkevorsel városában, amikor egy csoport fiatal – valószínűleg kiskorúak – rájut támadt, lövések is eldördültek, a fiatal román férfit pedig a lábán sebesítették meg a machetével.

A sebesült férfi húga szerint a három lövés egyike, amit légpisztolyból adtak le, őt is eltalálta a bokáján, a testvére sérüléseit azonban kórházba kellett ellátni. A környéken lakók szintén hallották a lövéseket, egyikük le is videózta a támadás egy részét, a felvételt pedig átadta a rendőrségnek. Egy szemtanú látta, amint az egyik támadó egy machetét tartott a kezében.

A rendőrség több órára lezárta a támadás helyszínét, öt személyt letartóztattak, az ügyet az anvers-i ügyészség vizsgálja. A hatóság szerint elképzelhető, hogy az incidensnek köze van a szombat esti focimeccshez. Azt is megerősítették, hogy a helyszínen találtak egy légpisztolyt és egy machetét.

Elfogták a gyilkost, aki egy szebeni templom előtt vert halálra egy férfit, miután az beszólt a feleségének

Őrizetbe vett a rendőrség egy 28 éves férfit, aki a gyanú szerint péntek éjszaka halálra vert egy embert egy szebeni templom előtt. A földön fekvő áldozatot egy járókelő találta meg, a helyszínre érkező mentőknek nem sikerült újraéleszteni a 40 éves férfit, akinek a testén külsérelmi nyomokat találtak. A rendőrségnek vasárnap sikerült azonosítania a feltételezett tettest, aki halálra verte a férfit.

Szemtanúk szerint az áldozat sértő megjegyzéseket tett egy elhaladó nőre, akinek a férje annyira rossz néven vette a beszólásokat, hogy egy bottal visszatért a helyszínre és addig verte a férfit, amíg az összeesett, majd sorsára hagyta.

Hirdetés

A rendőrség szerint a gyanúsított Vâlcea megyei, de Szebenben él.

 

 

 

 

 

Hirdetés