Egy hullának kinéző bábuval hozta rá a frászt fél Temesvárra egy művész

Az internetre felkerült fotó alapján még a rendőrök is azt hitték, hogy valódi holttestet szállított az autó tetejére kötve.

Hirdetés

A vártnál nagyobb visszhangot kapott a Baraka temesvári kortársművészeti csoport egyik művészének zavarba ejtő alkotása, egy holttestre hasonlító bábu, miután a művész az autója tetejére kötözve szállította egy kiállításra. A forgalomban lévő sofőrök azt hitték, hogy a művész egy valódi holttestet bugyolált rongyokba – védelmükre legyen mondva, hogy a lepedő alól kikandikáló lábfejek olyan valósághűre sikeredtek, hogy még a rendőröket is megtévesztették.

A temesvári közlekedési információk megosztásával foglalkozó népszerű Facebook-csoportban jelent meg először a fotó a holttestnek hitt bábuval. Az internetezők egy része érthető okokból felháborodott az eset morbiditásán, mások jót szórakoztak rajta, sejtve, hogy csak vicc az egész.

A rendőrség mindenesetre nem értékelte ezt a fajta művészetet: némi keresés után beazonosították a kiállításnak szokatlan hírverést keltő 28 éves művészt, akit az 1991/61-es számú törvény értelmében 1000 lejre büntettek  rendzavarásért.

Hirdetés