Csúszópénz helyett egy kedves pillantással is meghálálhatjuk orvosunk munkáját, mondja az államtitkár

Adriana Pistoltól megkérdezték, mit tesz az egészségügyi minisztérium a rendszerbeli korrupció felszámolása érdekében. Erre kaptunk tőle pár igazán hasznos tanácsot.

Hirdetés

Csak kuncogtunk azon, amikor az egészségügyi minisztérium 2019-ben bejelentette, totális, megsemmisítő harcot indít a rendszerbeli korrupció ellen, aztán láthattunk néhány gagyi próbálkozást is, és elég hamar kiderült, hogy Románia egyik kulturális sajátosságával egyhamar nehéz lesz leszámolni.

A téma azóta többé-kevésbé rendszeresen előkerül ilyen-olyan sajtótájékoztatók alkalmával, s ezúttal Adriana Pistol, az aktuális egészségügyi államtitkár következett, hogy mondjon valamit, ha már arról kérdezték, hogyan lehetne végre megszüntetni a „borítékos rendszert” a kórházakban.

Erre Pistol asszony azt tudta mondani, hogy azt tanácsolja a pácienseknek, ne adjanak csúszópénzt az orvosoknak, mert ettől nem kapnak jobb ellátást. Tényleg ezt mondta. Aztán beismerte, nincs túl sok konkrét információja a jelenséggel kapcsolatban, majd hozzátette, ő is úgy érzi, ezt a fajta mentalitást nagyon nehéz lesz „kigyomlálni” a társadalmi berkekből.

A legszebb gondolatokat viszont a végére hagyta: „A hálát egy kézfogással, egy kedves pillantással is ki lehet fejezni, ami mindennél többet jelent”.

Na ezt majdnem megkönnyeztük.

Hirdetés