Fotó forrása: digi24

Csak a szemetet akarta elhordani, az árvízvédelmi töltést is sikerült

Brutálisan nagy összeget kell kifizetnie a máramarosszigeti férfinak a töltés helyreállításáért.

Hirdetés

Annyira zavarta egy máramarosszigeti férfi szemét a Tisza mellett felhalmozott szemét, hogy még az árvízvédelmi töltést is lebontatta a nagytakarítás hevében. A szemét elhordásával és a földmunkálatokkal megbízott munkás lelkiismeretesen elvégezte a rábízott feladatot, és nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy 70 méter hosszan eltüntette a földsáncot a máramarosszigeti Crișan utcában. A terület megbízója tulajdonában állt, de a munkálatokhoz a vízügyi hatóság engedélyére is szükség lett volna.

Az 1964-ben emelt töltés a Tisza áradásakor védi a várost. Mivel rég volt példa arra, hogy a folyó ezen a szakaszon kilépjen medréből, fel sem merült, hogy veszélyt jelenthet, ha megbontják. Főleg, hogy akkora szemétkupac halmozódott fel, hogy macska méretű patkányok vertek tanyát a környéken.

A máramarosi vízügyi hivatal nem díjazta a férfi igyekezetét a part megtisztítására, és értesítette a rendőrséget, mely eljárást indított. A töltés újraépítését a vízügy vállalja magára, a 150 ezer lejre becsült költséget viszont a férfinak kell fedeznie.

A környéken élőket megosztja a bajt okozó magánakció kérdése, egyesek örülnek, hogy végre valaki eltüntette a patkányfészket, mások azért aggódnak, mert ha megnő a Tisza vízszintje, nem érezhetik majd magukat biztonságban.

Hirdetés