Brutális utcai tömegverekedés tört ki egy Brassó megyei városban, a rendőrök csak a fejüket kapkodták (VIDEÓval)

Elképesztő jelenetek zajlottak.

Hirdetés

Hihetetlen jelenetek zajlottak vasárnap délután a Brassó megyei Négyfalu egyik külvárosi utcájában: a Mad Max-filmek világához méltó tömeges összecsapás robbant ki.

A posztapokaliptikus hangulatot az is fokozta, hogy a rendfenntartó erők legfeljebb nézőnek voltak alkalmasak. Legalábbis egy jó darabig.

Az incidensről készült felvétel tényleg olyan, mint egy akciófilm: a botokkal, fejszékkel felfegyverzett, őrjöngő csoport közé egyszer csak behajt egy autó, amely az egyik kerítésnek ütközik, mire a tömeg vad ordítással ráront, és elkezdi szétverni.

A helyszínre kiérkező helyi rendőrök csak tanácstalanul őgyelegnek, nem használják a fegyverüket figyelmeztető lövések leadására, egyenként próbálnak meg egy-egy agresszívabb rendbontót kiemelni a tömegből, de teljesen meghaladja őket a feladat.

Végül csendőr- és rendőregységek képében megérkezik az erősítés, de csak a csodának tudható be, hogy addig nem került emberéletbe az összecsapás.

A felvételt az Europol rendőri szakszervezet tette közzé, azzal a megjegyzéssel, hogy vajon hogyan alkalmazható a törvény az ilyen helyzetekben, mit szóltak volna a Facebook-moralisták, ha a rendőrök lelőnek valakit?

A Brassó megyei rendőr-főkapitányság később közölte: 18 embert állítottak elő az incidens résztvevői közül.

Hirdetés

Az összecsapásról készült videó alant tekinthető meg, de csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Amúgy nem Brassó megye volt az egyetlen helyszín, ahol ilyen incidens történt: vasárnap este Bukarest Rahova kerületében ugyancsak utcai összecsapáshoz riasztották a rendőröket és a csendőröket, a kedélyeket csak figyelmeztető lövésekkel sikerült megnyugtatni.

A rendőrök itt is több embert előállítottak.

És Ploieşti-en is ugyanez történt, az összecsapásoknak ott is rendőrök, csendőrök és kommandósok vetettek véget.

Ha sokáig elhúzódik a koronavírus-helyzet, nem kizárt, hogy egyre több hasonló jelenetnek lehetünk majd szemtanúi.

Hirdetés