Bozgorozol? Elküldenéd a magyarokat az országból? Megteheted, csak fizetni kell érte

Pénzbírság jár és semmi más a focimeccsekről ismert xenofób, magyarellenes rigmusokért. Itt egy újabb döntés.

Hirdetés

A futballkedvelők biztosan emlékeznek még a tavaly márciusi botrányos kupameccsre, melyen a Petrolul Ploiești és Sepsi OSK csapott össze, s amelyet a házigazdák szurkolóinak a gyűlölködő, magyarellenes bekiabálásai miatt a 88. percben félbe kellett szakítani.

Kellett legalább tíz perc, míg a szokásos bozgorozás és a „Ki a magyarokkal az országból!” abbamaradt, s szerencsére a Sepsi OSK meg is nyerte a mérkőzést. Egy kerek esztendőnél is több kellett elteljen, míg az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) úgy döntött, nem ártana megkínálni a Ploiești-i klubot egy 5000 lejes bírsággal – ennyit kell fizetni tehát azért, hogy a lelátókon vígan lehessen gyűlölködni, amikor persze van rá lehetőség.

A részletekért a Székelyhon írását érdemes elolvasni.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) egyébként szigorúbb és gyorsabb volt, mint a CNCD: az etikai bizottság már tavaly júniusban  7 500 lejre büntette meg a Petrolult a skandálások miatt. Arra viszont senki nem akar rájönni, hogy a magyarellenes gyűlölködést nem lehet kiirtani a stadionokról holmi pénzbírságokkal, pedig emiatt a román válogatott sokat szívott a koronavírus előtti időkben. Aztán jött a járvány, a lelátók üresek, és a téma is elfelejtődött. Egyelőre.

Hirdetés