Azért ölte meg mostohaapja az Aradon holtan talált kislányt, mert a gyerek játszani akart vele

A férfi eleinte azt mondta, baleset történt: a kislány úgy halt meg, hogy megcsúszott a fürdőkádban és beütötte a fejét.

Hirdetés

FRISSÍTÉS
Bevallotta az Aradon holtan talált kislány gyanúsítottként őrizetbe vett mostohaapja, hogy ő ölte meg a gyereket. A férfi elmondta a hatóságoknak, hogy a falba verte a kislány fejét, mivel az csiklandozta és játszani akart vele. Az aradi ügyészség szerint a kislány édesanyja eközben szülni volt a kórházban. Miután a férfi látta, hogy a gyereknek nincs pulzusa, egy bőröndbe tette a holttestet, taxival egy üres telekre vitte, majd egy másik taxival hazament. Magával vitte a kislány három éves öccsét is.

Amikor az édesanya hétfőn hazament a kórházból, élettársa azt mondta, hogy a kislány a szomszédban van. Akkor bukott le, amikor egy családi barát felismerte a gyereket a hatóságok által közzétett fantomképről.

A férfi a korábban állítottakkal ellentétben azt is bevallotta, hogy ő gyújtotta fel a holttestet. Ehhez két kis üveg acetont használt, amit a lakásban talált.

 

Az Arad megyei rendőröknek sikerült fényt deríteniük annak a kislánynak a kilétére, akinek a holttestét szombaton este találták meg a város Buzsák nevű negyedében, egy temető mellett.

A hatóságok ennek nyomán hétfőn este bevitték kihallgatásra a kislány mostohaapját.

A 23 éves férfi állítása szerint baleset történt: éppen fürdetni készült a gyerekeket, amikor a kislány megcsúszott, beütötte a fejét a kád szélébe, és meghalt.

A férfi beismerte, hogy ő vitte a holttestet a mezőre, azt azonban tagadja, hogy ő gyújtotta volna fel.

A beszámolók szerint az áldozatnak egy három éves testvére is van, édesanyja pedig nemrég adott életet legújabb gyermekének.

Hirdetés

A mostohaapát őrizetbe vették, a bíróság kedden dönt arról, hogy 30 napos vizsgálati fogságba helyezik-e, az anyát és két gyerekét pedig egy gyermekvédelmi központba vitték.

A nyomozók többek között arra szeretnének magyarázatot kapni, miért nem jelentette a család a kislány eltűnését. A hatóságok szerint ugyanis a gyerek halála 24 vagy 48 órával a holttest megtalálása előtt következett be.

Az ügyészség most már családon belüli erőszak ügyében is nyomoz.

Az igazságügyi orvostani vizsgálat szerint a kislány halálát a fejére mért ütések okozták – valószínűleg többször is a falhoz vagy a padlóhoz verték.

Mint megírtuk, a 4-5 év körüli kislány holttestére egy kutyát sétáltató helybeli bukkant rá.

A holttestet megcsonkították – levágták a lábát -, és úgy kísérelték meg eltüntetni a gyilkosság nyomait, hogy leöntötték gyúlékony anyaggal, és megpróbálták felgyújtani.

Hirdetés