Az untoldozók úgy lerongyolták a Kolozsvár Arénát, hogy Dorelék AZ ÖSSZES V33-ast megisszák, mire összetoldozzák valahogy

A szervezők persze végeztetnek valami tessék-lássék javíttatást, de az aligha lesz elég.

Hirdetés

A Kolozsvár Aréna jelenleg úgy néz ki, mintha átvonult volna rajta egy egész tankhadosztály, rettentően elhízott személyzettel.

Az ok egyszerű: Untold.

Emil Boc kedvenc fesztiválja – amelyet a járvány közepén is csak kiügyeskedett valahogy – tulajdonképpen minden évben ilyen állapotokat hagy maga után Erdély egyik legmodernebb stadionjában: a pálya gyepe sárba van taposva, az atlétikai pályán meg akkora kátyúk tátongnak, mint akármelyik elhagyatott hazai falusi úton, amikor épp nincs választásai kampány. A helyzet most még rosszabb: az atlétikai pálya szemmel láthatóan olyan szörnyű állapotban van, hogy egész egyszerűen ki kell cserélni – már csak azért is, mert a Kolozsvár Aréna lesz a házigazdája a 2023-as U20-as atlétikai Európa-bajnokságnak.

A szervezők kötelezettségei között szerepel persze a fesztivál által okozott károk költségeinek megtérítése, ám jó érzékkel mindig kiválasztják a legolcsóbb cégeket, a legramatyabb kivitelezéssel, amelyek összetoldozzák valahogy a szétuntoldozott terepet, hogy a funkcionalitás látszatát keltsék.

A Transilvania Reporter például kipuhatolta, hogy az Untold szervezői által megbízott Eco Garden cég 180 ezer eurót kíván fordítani a pálya szétbombázott gyepének cseréjére. Összehasonlításképpen: 2019-ben a teljes gyepcsere mintegy egymillió euróra rúgott.

Hirdetés

Dorelék persze rongyos 180 ezerért is biztosan remek munkát fognak végezni, és ha mégsem, akkor majd közpénzből kicserélik újra az egészet. Hogy aztán a következő Untoldon megint szétbarmolják, hogy aztán közpénzből megint kicseréljék, és így tovább.

Érti már, hogyan kell sikeres, és jól jövedelmező fesztivált szervezni?

Hirdetés