Az év végére várhatóan készen lehet a koronavakcina – Románia rendelt is belőle 10 millát

Közeleg a nap, aminek a létezésében az oltásellenesek nem hisznek...

Hirdetés

Az EU egészségügyi biztosa, Stella Kiriakidesz odanyilatkozta, hogy várhatóan az év végéig, legkésőbb a következő év elejéig elkészülhet egy használható vakcina az új típusú koronavírus ellen. Kiriakidesz elismerte, hogy elég necces ilyen jóslatokba bocsátkozni, de minden jel arra utal (hogy meglesz az oltás addig).

Azt is mondta, hogy ez persze nem jelent azonnali megoldást az összes problémára, de lehetővé tesz majd egy fokozatos visszatérést a normalitáshoz, és hogy először a veszélyeztetett embereket kellene beoltani.

Hasonló jóslatokat mondott a sajtónak a múlt héten Roberto Speranza olasz egészségügy-miniszter is. Júniusban Németország, Franciaország, Hollandia és Itália szövetségre lépett a koronaoltás minél hatékonyabb kifejlesztése érdekében.

A mi egészségügyi miniszterünk, Nelu Tătaru a hétvégén jelentette be, hogy Románia már elő is rendelt 10 milliót a készülő oltásból, amint forgalomba kerül a cucc, várhatjuk is a teherautókat. A tárcavezető szerint majd meglátjuk, ebből mennyit fogunk megkapni, de a cél az, hogy a hazai társadalom minimum fele be legyen oltva.

Az oltásellenesek a járvány elején feltűnően hallgattak, ám most, hogy kezdődnek a vakcina körüli egyeztetések, várhatóan megint be akarják majd bizonyítani, hogy a Föld lapos vagy ilyesmi.

Hirdetés