Fotó: Tókos Csaba

Az erdélyi focicsapatok nyertek, a regátiak égtek a Konferencia-ligában

Hármat rúgott a CFR, ismét vert helyzetből fordítva, Orbán Viktor magyar kormányfővel és Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a lelátón írt újra történelmet a Sepsi, pofára esett Grúziában a FCSB és nem nyerni jár Albániába a Craiova.

Hirdetés

Először járt andorrai csapat a Fellegváron, és bár az Inter Club d’Escalades bátran focizott, nem sok vizet zavart, a Bajnokok Ligájából a múlt héten kizúgott CFR félgőzzel is simán nyert. Ebben a főszerepet a vendégek román légiósa játszotta: a zilahi születésű Raul Mihai Feher a meccs elején kézzel blokkolt egy lövést, összehozva egy 11-est a vasutasoknak, a végén pedig rúgott egy buta öngólt. A továbbjutás innen kezdve nem kérdés.

Fotó: Riti József Attila

A Sepsinek szintén esélye van továbblépni, ráadásul a szentgyörgyiek telt ház, Orbán Viktor miniszterelnök és Marco Rossi magyar szövetségi kapitány szeme láttára győzték le a szlovén Olimpija Ljubljanát.

Fotó: Tókos Csaba

A Sepsi idei szokása szerint gyorsan kapott egy gólt, de ugyanúgy fordítani tudott, mint a CFR ellen a Szuperkupában vagy a Craiova elleni első bajnokin. Hiába védett ki a vendégkapus két büntetőt is, a végén kétgólos előnnyel mehet Ljubljanába az európai kupákban először meccset nyerő Sepsi.

A FCSB viszont kikapott Tbilisziben az európai fociban méltán ismeretlen Szaburtalótól – Gigi Becali csapata ötödik éve kapja az egyre látványosabb pofonokat az egyre névtelenebb ellenfelektől.

A tavaly a KF Laci ellen kieső Craiova idén már egy döntetlent elcsípett újabb albán ellenfele otthonában, és még bízhat a továbblépésben.

Európa Konferencia-liga, 2. selejtezőkör, első mérkőzés:

Hirdetés

CFR–Inter Club d’Escalades 3-0 (Jefte 5. – 11-esből, Debeljuh 38., Feher 85. – öngól)

Sepsi OSK–Olimpija Ljubljana 3-1 (Ștefănescu 45+4., Păun 84., Karamatic 90+3., illetve Seslar 4.)

Szaburtalo Tbiliszi–FCSB 1-0 (Nonikasvili 41.)

Vllaznia Shkoder–Universitatea Craiova 1-1 (Hoxhaj 51., illetve Ivan 45+2. – 11-esből)

Hirdetés