Az eddigi nyomozás szerint öngyilkos lett a Bukarestben holtan talált francia katona

Egy papírvágó ollóval végezhetett magával.

Hirdetés

Mi is megírtuk, hogy vasárnap holtan találtak a bukaresti szállodai szobájában egy francia tiszthelyettest, aki a NATO-mozgósítások keretében érkezett az országba három nappal azelőtt. Az eset nagyon gyanús volt, mert a katona nyakán két szúrt sebet találtak, a mellkasán pedig egy véres ollót.

A holttestet a szálloda egyik alkalmazottja fedezte fel, aki azonnal riasztotta a hatóságokat. A nyomozók szerint, mivel a szoba ajtaját senki sem feszítette fel, és dulakodásra utaló nyomok sincsenek, ráadásul a folyosó biztonsági kameráinak felvételei is megerősítették, hogy senki más nem lépett be rajta kívül a szobájába, kizárható az idegenkezűség.

Igazságügyi források kedden megerősítették a HotNews portálnak, hogy az ügyészek a holttest boncolása után is öngyilkosságra gyanakszanak: a katona saját magát szúrhatta nyakon azzal a papírvágó ollóval, amit a poggyászában magával hozott, és amelyet meg is találtak a mellkasán. A bukaresti katonai ügyészség a védelmi minisztériumtól vár tájékoztatást az áldozat romániai küldetését illetően.

A NATO romániai harccsoportját Franciaország vezeti – jelenleg mintegy 500 francia katona állomásozik az országban.

Hirdetés