Az angol oroszlán szétmarcangolta az ukránokat, a dánok pedig egyáltalán nem állnak csehül

Egy szoros és egy nagyon sima mérkőzéssel zárultak az foci Európa-bajnokság negyeddöntői, Anglia takaréklángon is megnyerte az egyetlen nem a Wembley-ben játszott mérkőzését, míg Dánia egy félidő alatt elintézte a cseheket.

Hirdetés

A negyeddöntők színe: a fehér. Mind a négy továbbjutó, Spanyolország, Olaszország, Dánia és Anglia is ilyen mezben lépett pályára a legjobb nyolc között.

Az Eb meglepetéscsapata: immár hivatalosan is Dánia. A csehekkel kellett ezt lemeccselniük, és bár 2-1-nél volt néhány forró pillanat Kasper Schmeichel kapuja előtt, még úgy is mgérdemelten mentek tovább, hogy első góljukat egy tévesen megítélt szögletből fejelték.

Az Eb csatárátka: három gólnál több egyenlő a kieséssel. A góllövőlista első öt helyezettje, az öt és négy találatot elérő játékosa mind olyan csapatban szerepel, amely már nincs versenyben. Patrik Schick utolérte Cristiano Ronaldót, de megelőzni már fogja.

A negyeddöntők duplázói: az angolok. Az első négy meccsükön négy gólt szereztek, most alig egy óra alatt ugyanannyit az ukránok ellen. Az olasz módra, biztonsági futballal végigtolt első négy és fél meccs után most végre előkerült a brit stílus, és szünet után három fejesgóllal intézték el Ukrajnát.

A nap visszatérője: Gareth Soutgate. Anglia szövetségi kapitánya játékosként akkor is a csapat tagja volt, amikor a futball szülőhazája 25 évvel ezelőtt utoljára jutott a legjobb négy közé az Európa-bajnokságon.

A negyeddöntők várakozói: Szudakov, Timcsik és Dobvik. A három ukrán cserejátékos hiába várta percekig, hogy beállhason az angolok ellen, az utolsó percek folyamatos játéka miatt erre esélyük sem volt. 

Európa-bajnokság, negyeddöntők:

Csehország–Dánia 1-2 (Schick 49., illetve Delaney 5., Dolberg 42.)

Ukrajna–Anglia 0-4 (Kane 4., 50., Maguire 46., Henderson 63.)

Az elődöntők programja

Hirdetés

Július 6., kedd: Spanyolország–Olaszország (22.00)

Július 7., szerda: Dánia–Anglia (22.00)

A góllövőlista élmezőnye:

5 gólos: Patrik Schick (cseh), Cristiano Ronaldo (portugál)

4 gólos: Romelu Lukaku (belga), Karim Benzema (francia), Emil Forsberg (svéd)

3 gólos: Georginio Wijnaldum (holland), Robert Lewandowski (lengyel), Haris Seferović, Xherdan Shaqiri (svájciak), Harry Kane, Raheem Sterling (angolok), Kasper Dolberg (dán)

 

Hirdetés