Amikor kiderül, hogy habár fölűl a BMW, s alul a víz, ajvé, azért a víz az úr (VIDEÓval)

Persze, attól még a BMW jó autó, hogy kicsit vizes lett. A sofőr viszont némi javításra szorul.

Hirdetés

Van ez a – nyilván  nem tudományosan megalapozott és erősen vitatható – nézet, egy változata a régi mondásnak: madarat tolláról, embert autójáról lehet megismerni. Vagyis, ha az embernek van például egy Dácsiája, nem az jut elsőre eszünkbe róla, hogy na, ez le fog gyúrni az útról, be fog állni a tiltott parkolóba, péppé dudálja a fejünk a rendőrlámpánál stb. Viszont ha például az embernek BMW SUV-ja van, hát gyakran óvatosak vagyunk vele szemben, amikor közutakon közlekedünk. Nyilván nem lehet általánosítani, de az alábbi sztori igazolni látszik a közhelyet.

Bákó megyében történt, hogy egy polgár át akart kelni a Beszterce folyón. Nem igazán értjük, miért, de élünk a gyanúperrel, hogy egy közeli híd hiánya okán. Ugyanis a helyi sajtó szerint az ominózus szakaszt gyakran használják gázlóként az autósok.

Igen ám, de az utóbbi napok bőséges esőzései megduzzasztották a folyót. És BMW-s hősünk biza ott ragadt a hömpölygő víz kellős közepén. És hiába bőgette a BMW X5-ös bivalyerős motorját. Ja, mindennek van határa.

Mit tehetett az úrvezető, kikászálódott a szügyig elmerült jószágból, sétált egyet a vízben, aztán felhívta az autómentőket. Akik szépen kijöttek, a polgár kezébe nyomták a sodronyvéget, az szépen visszasétált a folyó közepére, beakasztotta a horgot és a csodajárgány rövidesen kikerült a sodrásból.

Hirdetés

Tanulság? Van, de nyilván nem az, hogy minden BMW-s ostoba. Ám azért tisztelettel kérjük a kedves autóvezetőket, mérlegeljenek kicsit, mielőtt áradó folyóba ugratnának négykerekű metállovukkal.

Hirdetés