Amennyiben Bukarest nem szervezhet meccseket a foci Eb-n, a svédek szívesen átvennék a házigazda szerepét

Reszkethetnek a labdarúgó-szövetségnél a szurkolók botrányos viselkedése miatt.

Hirdetés

Voltak nyugisabb napjai a Román Labdarúgó-szövetség vezetőinek: a válogatott csúfosan leszerepelt az Eb-selejtező véghajrájában, a csapat szövetségi kapitány nélkül maradt, a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt pedig ismét drasztikus bírságokra kell számítaniuk.

Az idegengyűlölő román ultrák svédek elleni viselkedése miatt az Európai Labdarúgó-Szövetség (UEFA) már kivizsgálást indított, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy a néző pirotechnikai eszközöket is bedobáltak a pályára, sőt, golflabdákkal célozgatták a svéd focistákat.

A büntetés súlyosságáról tehát később döntenek, Karl-Erik Nilsson, a Svéd Labdarúgó-szövetség elnöke azonban már felajánlotta az UEFA illetékeseinek, hogy ők szívesen lennének házigazdái néhány mérkőzésnek a 2020-as Európa-bajnokságon, amennyiben Bukaresttől megvonják a szervezés jogát.

Nilsson diszkréten arra is utalt, hogy Románia sehol nem tart a rendezési jog megpályázásakor vállalt fejlesztésekkel. „Mi már készen állunk, szívesen vállaljuk a házigazdaszerepet” – így a svéd elnök.

Hirdetés