Fotó: ISU Mures

Akkora tűz volt Szászrégenben, hogy más megyékből is tűzoltókat kellett hívni segítségül (FRISSÍTVE)

Így is hét órába telt megfékezni a lángokat. A jó hír az, hogy a baj sokkal kisebb annál, mint amiről a beszámolók szóltak.

Hirdetés

FRISSÍTÉS:

Az eredeti hírekkel ellentétben szerencsére sokkal jobb a helyzet, mint amilyennek elsőre látszott: a Dalin bútorgyár közleményben jelezte, hogy a tűzben két gyártócsarnok égett le, ezek a termelési helyiségek tíz százalékát teszik ki, két hónap alatt újjáépítik. Addig az alkalmazottak a többi, épen maradt csarnokokban folytatják a munkát, s a tervek szerint a megrendelések 95 százalékának még így is eleget fognak tenni. A tűzoltók vizsgálata még nem fejeződött be, de nagyon úgy néz ki, hogy a tüzet rövidzárlat okozta. A vállalatnak egyébként három másik gyár is felajánlotta, hogy támogatást nyújt, míg sikerül helyreállítani a károkat. Szerencsére senki nem sérült meg a szerencsétlenségben.

Nem lehet tudni mi okozta a tüzet a szászrégeni Dalin bútorgyárban, de olyan hatalmas pusztítást végzett, hogy a gyár háromszáz alkalmazottja gyakorlatilag munkahely nélkül maradt: az 1500 négyzetméteren épült három gyártócsarnok 100%-ban megsemmisült, az összes munkagép és a teljes gyártósor is odaveszett.

Este fél tíz után riasztották a Maros megyei tűzoltókat, akik számára a helyszínen világossá vált, hogy a tűz nagysága miatt szükség van más tűzoltóegységek bevonására is. A Maros megyei katasztrófavédelem erőihez önkéntes és privát alakulatok, valamint a Hargita és a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem néhány csapata is csatlakozott. Tizenkét tűzoltókocsit vetettek be, és több mint hatvan tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, de a művelet így is több mint hét órán át tartott.

Hirdetés

A teljesen megsemmisült három gyártócsarnokon kívül két épületben keletkezett kár, szerencsére senki nem sem sérült meg. Vizsgálóbizottság fogja kideríteni, hogy mitől keletkezett a tűz.

2017-ben is volt egy hasonló tűzeset a bútorgyárban, akkor a festésekkel foglalkozó részleg gyulladt ki.

Hirdetés