Akad olyan tisztán látó polgármester, aki nem hajlandó megemelni az önkormányzati alkalmazottak fizetését

Bár a parlament lehetőséget teremtett a béremelésre, Arad elöljárója szerint a közpénzt ennél okosabban is el lehetne költeni.

Hirdetés

Egy kiadós cirkuszt követően a képviselőház döntéshozó kamaraként megszavazta kedden a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök, valamint az önkormányzati alkalmazottak bérének emelését.

Láss csodát, máris akadt egy tisztán látó kormánypárti (PNL-s) polgármester, az aradi Călin Bibarţ, aki jelezte, ő biztosan nem fogja szórni a város pénzét fizetésemelésekre, mert nem ez a megfelelő pillanat erre, épp annak van itt az ideje, hogy racionálisan gazdálkodjanak a közpénzzel.

„Nem fogom megemelni sem a saját fizetésem, sem a helyetteseimét, krízishelyzetekben nem ildomos. Az erre szánt büdzséből inkább elkülönítettünk ötmillió lejt a megyei sürgősségi kórház számára” – zárta rövidre a témát Arad elöljárója.

Mint arról beszámoltunk, az eredeti tervezetben még az államfő, a kormánytagok és a törvényhozók fizetésének az emelése is szerepelt, a közfelháborodás miatt azonban ezt a végleges verzióból kigyomlálták.

Hirdetés