A világ legnagyobb kórháza helyett a világ legnagyobb ikonosztázával döntöttünk rekordot :(

A bukaresti megakatedrális rekordját már a Világrekord Akadémia is megerősítette.

Hirdetés

Az ön pénzéből (is) épül-szépül a bukaresti Nemzet Megváltásának Katedrálisa, amelyben a a világ legnagyobb ikonosztáza kap helyet, és ezt már az Amerikában alapított Világrekord Akadémia (World Records Academy) is megerősítette.

A híres-hírhedt megakatedrális – ami csak az felszentelése (2018) pillanatáig 110 millió eurót emésztett el (a hivatalosan bevallott adatok szerint), javarészt közpénzből, és ami elkészültéig még sokkal többet fog – ikonosztáza ugyanis 23,8 méter hosszú és 17,1 méter magas, és mindkét oldalát bizánci stílusban készült ikonok és mozaikok díszítik.

A munkálatok Daniel Codrescu festőművész irányítása alatt zajlottak 2018 folyamán. A megakaterdrális megaikonosztázát 45 ikon díszíti 4 regiszterbe rendezve. A Világrekord Akadémia szerint ráadásul, ha a katedrális teljesen elkészül, a legnagyobb belső mozaikfestmény-gyűjteménnyel fog rendelkezni – és ezt is ön fizeti.

A 120 méter magas építményben 8 felvonó is helyet kap, hogy a szentlélek könnyebben alászálljon, harangjai összesen 33 tonnát nyomnak, lesz 28 hatalmas bronzajtaja és 392 ablaka, és ezt mind-mind ön fizeti.

A Világrekord Akadémiát és az általuk megállapított rekordokat persze nem kell összetéveszteni a Guinness Rekordok Könyvével, mert az egy másik.

Hirdetés

Szóval megint nagyot gurítottunk valamiben, amiben nem akartunk.

Aztán a kórházaink majd biztos felépítik saját magukat.

(Ha egyéb, a Világrekord Akadémia által megerősített román rekordokra kíváncsi, itt böngészhet.)

Hirdetés