A választásoknak vége, kezdődhet a találgatás, ki kit fertőzött meg korteskedés közben

Szilágy megyében három PSD-s csúcsvezető már biztosan koronavírusos, ráadásul nemrég a párt elnöke is járt náluk.

Hirdetés

Aktív időszakot tudhatnak maguk mögött a pártok jelöltjei, valamint a köz ügyeinek képviseletére jelentkező függetlenek, akik a szavazatszerzés érdekében ezúttal is igyekeztek minél több választópolgárhoz eljutni. Járvány idején azonban az országjáró korteskedés és a piacokon történő „népfürdőzés” veszélyes vállalkozás, így nincs okunk meglepődni, ha azt halljuk, koronavírusos lett egyik vagy másik politikus.

Kedden Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje, szerdán pedig három Szilágy megyei vezérről derült ki, hogy koronavírusos. Tiberiu Marc, a Szilágy megyei tanács leköszönő elnökét szombaton diagnosztizálták, ezért a választások lejártával többen teszteltették magukat. Sergiu Panie, a zilahi PSD alelnöke és Florin Florian megyei tanácselnök-jelölt eredménye is pozitív lett, rajtuk kívül fertőzött még a zilahi Citadin közterület-fenntartó vállalat igazgatója, Ioan Miclea is, aki szintén a PSD embere.

Szombaton részt vettek egy zilahi kampányeseményen, ahol találkoztak Marcel Ciolacu PSD-elnökkel és Paul Stănescu főtitkárral, ezért a két pártvezér is kénytelen karanténba vonulni és tesztet kérni.

Hirdetés