A TikTok-on viccnek még elmegy, a valóságban viszont bűncselekmény leragasztani a rendszámot

Könnyen bajba keveredhet az a sofőr, aki kipróbálja a TikTok-on nagyot menő, legújabb agyament tippet, ami gyakorlatilag egy bűncselekmény.

Hirdetés

Alapjában véve bűncselekménynek számít, ha a közlekedési hatóságok megtévesztéséért valaki módosítja autója rendszámtábláját, szóval akkor sem érdemes kipróbálni, ha a TikTok-on most éppen ez a trend megy most nagyot.

A legfeljebb idióta poénként értelmezhető rövid videók azt mutatják be, hogy milyen egyszerű trükkel el lehet kerülni az autó beazonosítását. Nem kell más hozzá csak egy fekete szigetelőszalag, mellyel megváltoztatható a rendszámtábla betűje, például egy mozdulattal az F-betűből könnyen E-betűt lehet varázsolni.

Az ismert trükköt most újdonságként fedezte fel a főleg tinédzserek, illetve fiatal felnőttek körében népszerű TikTok népe: a felkapott, több százezres nézettségnél tartó videók azt a benyomást keltik, mintha ezzel el lehetne kerülni a kötelező útdíjak befizetését vagy a gyorshajtás miatti büntetést. A román rendőrség azonban figyelmeztet: nagyon rossz ötlet hozzányúlni a rendszámtáblához. Ha valakit elkapnak, nem ússza meg a büntetőeljárást.

Akik ezzel menőztek a TikTok-on, nem vonhatóak felelősségre, mivel parkoló autók rendszámtábláin mutatták be a trükköt.

Hirdetés