A temesvári német polgármester azzal szembesült, hogy ez Románia

Rájött, hogy az elődei haverkái engedélyek nélkül működtetnek vendéglátóhelyeket a Béga-parton, és most bele akar nyúlni a darázsfészekbe… De vajon a himnuszt tudja-e?

Hirdetés

Dominic Fritznek, Temesvár német polgármesterének sem egyszerű az élete. Nem elég, hogy az energiaválság közepén, amikor a rossz vezetésű városi távhőszolgáltató eladósodása miatt tízezrek fagyoskodtak – köztük a kórházak betegei! – az állam elfordította a fejét, és sorsára hagyta a várost, nem elég, hogy az AUR nackókutyái időnként bejelentés nélkül berontanak a városházára, hogy megugassák, csak mert német, de még arra is időről időre rá kell döbbennie, hogy mennyire korrupt itt minden.

Mert például nemrég döbbent rá, hogy bizonyos közterületeken – elsősorban a Béga-csatorna part menti régiójáról van szó – évek óta működnek lokálok (éttermek, teraszok, szórakozóhelyek), amelyek azonban sokszor semmiféle engedéllyel nem rendelkeznek (legtöbbször még építési engedélyük sincs, nemhogy bérleti szerződésük vagy működési engedélyük), és egy fityinget, egy lyukas garast, egy petákot, sőt még egy banit sem fizetnek a városházának a területhasználatért. Mintegy 11 hektárnyi ilyen, az önkormányzat tulajdonában lévő területről beszélünk, emiatt pedig Fritz szerint az utóbbi években több tízmillió lejjel károsították meg a várost, és annak polgárait.

A polgármester most átfogó vizsgálatot rendelt el az említett lokálok ellen, annak ellenére, hogy pontosan tisztában van vele, hogy ezzel maffiózókat fog magára haragítani, lejárató kampányokat és pereket zúdít a nyakába, és egyáltalán belenyúl a darázsfészekbe. De akkor sem fogja elfordítani a fejét, mint az elődei – mondta.

Az igazán fontos kérdés már csak az, hogy a német elöljáró tudja-e kapásból a román himnuszt, hiszen tudjuk, hogy ebben az országban vannak azért prioritások.

Hirdetés