A segélyhívószámon gyónta meg a részeg sofőr, hogy ittasan vezetett

Persze, nem volt türelme megvárni, míg a rendőrök érte mennek, ezért újra kocsiba ült, és maga hajtott a rendőrségre, hogy feladja magát.

Hirdetés

Az év leglelkiismeretesebb részeg sofőrje az alkohol mellett a bűnbánatot is túltolta: a 112 segélyhívószámon jelentette be a rendőröknek, hogy a pohár fenekére nézett, és ennek ellenére volánhoz ült. Az 53 éves nagyszebeni férfi megadta az otthoni címét, hogy azonnal menjenek érte a rendőrök és büntessék meg. Csakhogy már nem volt türelme megvárni őket, ezért ismét autóba ült, és maga hajtott a közlekedési rendőrség épületéhez – mindeközben a rendőrök már otthon keresték.

A kavarodás után a rendőrök megállapították, hogy a férfi tényleg részeg, az alkoholszonda 0,94 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében. Végül orvoshoz kísérték, hogy vért vegyenek tőle a pontos érték meghatározására.

Az eset még szombaton történt, azóta valószínűleg kijózanodott. Örülhet, hogy csak ittas vezetésért indítottak eljárást ellene, és a segélyhívószám indokolatlan tárcsázásáért, vagy a rendőrök felesleges megsétáltatásáért nem.

Hirdetés