A (régi)-új seprű sem seper egyelőre jól a CFR-nél

Hiába az edzőváltás, Dan Petrescuval sem megy jobban az európai kupákban, mint Marius Șumudicával: Jablonecben is kikapott a kolozsvári focicsapat.

Hirdetés

Olyan történt az Európai Konferencialiga csoportkörében a CFR-rel, ami még soha: elvesztette a nyitómérkőzést. Korábban háromszor a Bajnokok Ligájában és háromszor az Európa Ligában is győzelemmel kezdett a főtáblán a csapat, pedig a cseh Jablonecnél csak keményebb ellenfeleket kapott. Most viszont kikapott, mert az első félidőben túl passzívan játszott (61 százalékban volt a hazaiaknál a labda), a másodikat pedig szinte végig emberhátrányban játszotta le.

Mario Camora talán maga sem tudta, mit akart, amikor estében a kezével a kapufára ütötte a labdát, csak Dominik Plestil ne tudjon gólt rúgni. A 11-es jogos volt, a piros lap már nem annyira, de a cseh focisták azt is kireklamálták Enea Jongji albán bírónál.

A gól után pedig már akart támadni a CFR, de emberhátrányban szinte csak a szabadrúgásokban és a szögletekben bízhatott. Ebből kapott bőven ajándékba a csehektől, de cserejátékosai, Rasíd Buhenna és Valentin Costache öt méterről se tudták berúgni a helyzeteiket – igaz, az elsőnél Jan Hanus jabloneci kapus parádézott.

Javítani két hét múlva lehet, a dán Randers ellen.

Európai Konferencialiga, D-csoport, első forduló:

Hirdetés

FK Jablonec–Kolozsvári CFR 1-0 (Pilař 51. – 11-esből)

Randers–AZ Alkmaar 2-2 (Piesinger 27., Jensen 68., illetve Clasie 24., Pavlidisz 34.)

Hirdetés