A PNL-nél valaki rájött, hogy nem a legjobb ötlet három nappal a választás előtt új adót bejelenteni

Briliáns kommunikáció.

Hirdetés

A frissen kormányra került Nemzeti Liberális Párt (PNL) kommunikációs illetékesei minden bizonnyal marékszám tépték ki a hajukat csütörtökön délután, miután Ludovic Orban újdonsült miniszterelnök, a párt elnöke a gépkocsik környezetvédelmi illetékének (röviden: regadó) újbóli bevezetését pedzegette.

A sajtó rögtön be is számolt róla, hogy az új kormány visszahozza a regadót, amivel amúgy az elmúlt tíz-tizenöt évben több kormány is próbálkozott, de az Európai Bíróság mindahányszor elmeszelte, és a pénz visszafizetésére kötelezte az államot.

Miután a liberálisok kommunikátorait benyugtatózták, minden bizonnyal válságstáb ül össze a pártnál, és megpróbálták jóvátenni a nehezen jóvátehető kommunikációs balfogást.

Aztán a párt közösségi oldalán kétségbeesetten jelezték: dehogyis akarnak ők regadót kivetni, sőt.

A közleményben bevetettek minden, ilyenkor szokásos bullshit kommunikációs panelt. Miszerint a kijelentéseket kiragadták a szövegkörnyezetükből, illetve hibásan közölték őket.

Ezért a „korrekt tájékoztatás” jegyében „pontosítottak”.

Hirdetés

„Ludovic Orban kijelentésében azt húzta alá, hogy a kormány NEM SIET egy új környezetszennyezési vagy környezetvédelmi adó bevezetésével, hogy NE ÁLLJON ELŐ ismét az a helyzet, hogy TÖBB MILLIÁRD lejt kelljen visszafizetni, amit adó címén szedtek be a polgároktól, és amelyeket utólag az Európai Bíróság TÖRVÉNYTELENNÉ nyilvánított” – áll a közleményben, amelyet a nagybetűs részek szerint úgy kell értelmezni, hogy az érintett részeket kiabálva közlik.

Még szerencse, hogy csakis a polgárok és az államkassza érdekeit nézik.

És föl sem merül, hogy ezzel a vészhelyzeti kommunikációval pártjuk üdvöskéje, az államfői tisztségben újrázni készülő Klaus Iohannis népszerűségét próbálják menteni.

Hirdetés