Fotó: Facebook/Kolozsvári Magyar Napok

A „pandémiás soványság” után újra szép nagyra kerekedett a Kolozsvári Magyar Napok programja

A teljes program máris elérhető a rendezvénysorozat honlapján.

Hirdetés

Összeállt a 12. Kolozsvári Magyar Napok programja, és a szervezők már elérhetővé is tették a rendezvény honlapján. A tavalyi pandémiás szűkített kiadás után ismét sok és változatos program várja a kicsiket és nagyokat augusztus 16–22. között.

Akik nem tudnak személyesen részt venni, de belenéznének a rendezvényekbe, azok szintén a honlapon érhetik el a KMN-tévét, amely élő közvetítésekkel jelentkezik a fontosabb eseményekről.

A koncertprogram is szépen kikerekedett, a Főtéren az esték során fellép többek között a Tokos zenekar egy jubileumi koncerttel, Szarka Tamás (Ghymes) és zenekara és Hobo is zenekarával.

A szervezők külön felhívták a figyelmet arra, hogy a sütni-főzni szeretőket augusztus 22. reggel 9 órától új helyszínen a törökvágási Kolozsvári Falumúzeumban (Romulus Vuia Nemzeti Etnográfiai Park) várják a már jól ismert, és sokak által kedvelt programra, az örömfőzésre.

Ugyanide várják aznap 10 órától a KMN-Donaton Terepfutóverseny nevezőit is, akik aztán a Hója-erdőben mérhetik össze tudásukat.

Hirdetés

„Az új helyszínnek szimbolikus jelentősége és történelmi vonatkozása is van, hiszen a legenda szerint – közel 400 évvel ezelőtt –, épp a Hója-erdő ezen területén legeltetett Donát, terepfutóversenyünk névadója, aki egy éjszaka felfigyelt a Törökvágásnál Kolozsvárra támadó török seregre. Ezt követően a hős pásztor lélekszakadva futott be a városba, bezörgetett a Monostor-kapun, s rohant egyenest a városházára. Csak annyi ideje volt, hogy riassza a városlakókat, majd holtan összerogyott, de a katonaságot hamar összetrombitálták, s elkergették az ellenséget. Az idén harmadik alkalommal megszervezésre kerülő versenyünkkel is a hős pásztorra emlékezünk” – írja közleményében a Magyar Napok csapata.

A versenyre augusztus 7. reggeltől augusztus 17-én 12 óráig lehet a www.donaton.ro honlapon.

Jó szórakozást!

Hirdetés