A McLaren, a drogos sofőr, a rendőr, Șoșoacă és az 53-szor vizsgázó sofőrjelölt – hírek vasárnap

Románia leghangosabb szenátora a Vatikánból próbált kiabálós videót készíteni, de elzavarták. Hogy került egy rendőr egy bedrogozva kocsikázó osztrák mellé egy 300 ezer dolláros McLarenbe Aradon? Egy kitartó férfi 53-szor vizsgázott a jogsiért, de mindannyiszor megbukott.

Hirdetés

Șoșoacă a Vatikánból élőzött volna, de megakadályozták

Az utóbbi évek romániai politikájának leghangosabb szereplője, Diana Șoșoacă rendszeresen jelentkezik be élő Facebook-videókban, hogy rendszeresen kiossza ellenfeleit, a hatalmon levőket, az ország elleni globális összeesküvést, a covid-maffiát és általában mindenkit, aki eszébe jut.

Legutóbb a Vatikánból próbálta kiordítani magából a gondjait és megmondani a tutit híveinek, de nem sikerült. Míg Romániában senki nem tudja megakadályozni az AUR színeiben a parlamentbe jutott, majd a pártból kirúgott szenátor sok decibeles videós műsorait, amelyek sok esetben a törvényes előírások megszegésével történnek, a Vatikánban néhány másodperc alatt leállította a rendőrség.

Șoașoacă épp Rómában tartózkodik és a Szent Péter térről kezdett videózni, amikor az egyenruhások szóltak neki, hogy állítsa le a közvetítést. A politikus 5 percet kért, de a rendőrök annyit sem engedtek, mondván, hogy ott nem lehet videózni. Erre Șoașoacă engedelmeskedett és abbahagyta a műsort.

Diana Șoșoacă, miután az AUR-ból kirakták, létrehozta az SOS Románia pártot, amely a felmérések szerint az ötödik helyen áll a pártok népszerűségi listáján. A szenátor Klaus Iohannis államfő után a legismertebb politikus, a népszerűségi listán a hetedik helyre mérte az ISNCOP.

Bűnözni csak pontosan, szépen, mellettünk egy rendőrrel érdemes

Egyik meglepetés a másik után érte az aradi rendőröket, amikor szombaton késő este megállítottak egy gépkocsit a város egyik utcáján. A 250-300 ezer dolláros McLaren szuperautó még Monte Carlóban vagy Las Vegasban is feltűnő jelenség, hát még egy aradi utcán.

Talán éppen ezért állították meg a rendőrök a járgányt, amelyről kiderült, hogy hamis rendszámok vannak rajta, Romániában nincs is regisztrálva. Az ellenőrzés során azt is kiderítették, hogy az osztrák állampolgárságú gépkocsivezető kábítószert fogyasztott – írta a News.ro. És hogy szép kövér legyen a törvényszegési történet, az autóban ülő másik személyről megállapították, hogy rendőr. A hatósági érintettség miatt az Arad megyei rendőrség közlése szerint belső vizsgálat indult is az ügyben.

A 44 éves osztrák állampolgár pár nappal ezelőtt érkezett az országba a McLarennel, a nagylaki határátkelőnén. A News.ro forrásai szerint a beléptetésnél a határőrök nem ellenőrizték az autó papírjait, úgyhogy az ügy biztosan nagyobb hullámokat is ver majd. A sofőr ellen bűnvádi eljárás indult.

Ötvenháromszor jelentkezett elméleti vizsgára egy vezetni vágyó férfi

Nem kevesebb, mint 53 alkalommal próbált elméleti vizsgát tenni a közlekedési szabályokból egy férfi Suceava megyében, de így sem sikerült gépkocsivezetői jogosítványt szereznie.

A fura esetről Alexandru Moldovan, Suceava megye prefektusa beszélt sajtótájékoztatón. Elmondta, hopgy a férfi – akiről ennél többet nem árult el –, kétszer eljutott a gyakorlati próbáig, vagyis a vezetésig, de mindkétszer megbukott.

Hirdetés

A prefektus a közlekedés biztonságáról beszélve további adatokat is mondott: egy 27 éves férfi 10-szer bukott el az elméleti vizsgán, 12-szer pedig a gyakorlatin, egy 44 éves nő pedig 12 alkalommal sem jutott túl az elméleti vizsgán. Mások 8-9-10-szer próbáltak vizsgázni, de nem sikerült átmenő pontszámot elérniük.

Suceava megyében tavaly a jelentkezőknek csak a 43 százaléka tudott sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tenni és jogosítványt szerezni. A prefektus azt ígérte, megvizsgálják, miért ilyen alacsony ez az arány és hogyan tudnák növelni a sikeresen vizsgázók számát.

 

 

 

 

 

Hirdetés