A kormánynak néhány nappal a tanévkezdés előtt eszébe jutott, hogy az iskoláknak fertőtlenítők és laptopok kellenek

Úgyhogy az utolsó 50 méterre fordulva kiutaltak egy kis pénzt.

Hirdetés

Ha már csupán pár nap van hátra a hétfői iskolakezdésig, amelyet a járványhelyzet miatt egyes helyeken online kell megvalósítani, és ugyancsak a járványhelyzet miatt néhány tízezer liternyi fertőtlenítőszerre is szükség van, a kormány illetékesei hirtelen a homlokukra csaptak, hogy hát hiszen alapvetően az ő dolguk lenne, hogy mindezekkel ellássák az oktatási intézményeket.

Így aztán csütörtökön este a kormány ülésén el is döntötték, hogy a kormányzati tartalékalapból kiutalnak 100 millió lejt a szükséges eszközök beszerzésére.

Ezt nem közvetlenül az iskolák kapják meg, hanem a megyei tanfelügyelőségek, amelyeknek tartalékkészleteket kell felhalmozniuk laptopokból, valamint webkamerákból, elektronikus táblákból és persze fertőtlenítőkből, és az iskolák ebből a tartalékból igényelhetnek majd eszközöket.

Emellett a kormány egy memorandumot is elfogadott, amely szerint az internet-hozzáférés nélküli 5882 iskolából 3150-be bevezetik a világhálót.

Hirdetés

Azért kíváncsiak vagyunk, hogy a romániai közbeszerzési eljárások sebességét ismerve mindebből mikorra lesz minden tanfelügyelőségen kielégítő mennyiségű elektronikus eszköz és fertőtlenítő, illetve hogy mikor lesz a több mint 3000 iskolába bekötve az internet.

Mert csak annyi biztos, hogy a tanév az hétfőn már elkezdődik.

Hirdetés