A kormány lazán kifelejtette az iskolákat a hétfői szigorításokkal kapcsolatos rendeletből…

Ha a normális járványkezelésnek lenne egy kutyája, és annak a kutyának is lenne egy saját kis állata, az lenne a romániai járványkezelés.

Hirdetés

Bár az országos vészhelyzeti bizottság pénteken arról is döntött – sok egyéb kellemetlen szigorítás mellett – hogy két hétre bezárnak az óvodák és az iskolák is a súlyos járványhelyzet miatt, ez valószínűleg nem egészen így lesz. A kormány ugyanis ezt a passzust elfelejtette beemelni a szigorításokat sorjázó határozatába, amit pénteken fogadtak el, kormányhatározat nélkül pedig a tanügyminisztérium nem szólhat bele a magániskolák és óvodák működésébe, így azok lazán tolhatják a jelenléti oktatást hétfőtől is, hiába szünetelnek az államiak.

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter maga is elismerte, hogy emiatt zűrzavar alakult ki. Ráadásul ez az egész diszkriminációnak is minősül, hiszen nem ad azonos lehetőségeket a magán- és az állami iskolák tanulói számára.

A helyzet tehát olyan mint általában a tanügyben, meg úgy egyáltalán az országban: hétfőn lesz valami, valahogy, de hogy mi, és hogy, az jó kérdés.

Hiába, az urak annyira kifáradtak attól, hogy egymást marták, hogy a járványkezelésre már egyszerűen nem jutott energia…

Hirdetés