A kolozsvári önkormányzat megkörnyékezte a szatmári Gyenes Manit

A Dakar-ralira készülő motoros arra panaszkodik, hogy szülővárosa nem támogatja, ezért fontolóra veszi, hogy elfogadja Kolozsvár szponzori ajánlatát.

Hirdetés

Megtörténhet, hogy a 2021-es Dakaron már kolozsvári támogatással áll rajtvonalhoz Gyenes Emánuel, aki egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt két évben hiába próbált támogatást szerezni Szatmár városi és megyei önkormányzatától, még csak válaszra sem méltatják megkereséseit, ezért idén már nem is nyújtotta be támogatási igényét. A sportoló egy éves költsége mintegy 100 ezer euróra rúg, csak a Dakarra 16 ezer euró a beiratkozási díj, amihez hozzájárulnak a szállítási költségek, a motor karbantartása és előkészítése.

Gyenes Mani legnagyobb szponzora az Autonet, de kap támogatást más cégektől is, és idén nyáron Kolozsvár önkormányzata is megkereste, hogy beszállnának. Az Autonet marketing igazgatója, Ilonczai Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: mindig is szatmári „brandként” tekintettek Gyenes Manira, ezért nem gondoltak arra, hogy elfogadják az ajánlatot. Viszont pénzre szükségük van, a szatmári város- és megyevezetők pedig úgy tűnik, hogy a jövőben sem akarják támogatni a sportolót, ezért számításba jöhet a kolozsvári szponzorizáció lehetősége is.

A szatmárnémeti motoros egyébként tizedik alkalommal vesz részt a versenyen, célja megnyerni a Malle Moto kategóriát, összetettben pedig az első harminc között szeretne végezni. Az idén először Szaúd-Arábiában megszervezett viadal január 5-én kezdődik és 17-én ér véget. A verseny össztávja 4500 km, ebből 5000 kilométert tesz ki a mért szakasz.

Hirdetés