A hírszerzés egykori hírhedt figurájának is köze lehet a szállításügynél kirobbant korrupciós botrányhoz

A kémelhárítóból vállalkozóvá vedlett Dumitru Ciobanu segítségét azért kérték, mert a szó szerint kutyának nevezett szállítási miniszter nem nagyon akart korrumpálódni.

Hirdetés

Első ránézésre is komoly korrupciós ügynek nézett ki az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) legutóbbi közleményében szereplő befolyással való visszaélés, melynek gyanúja a szállításügyi minisztérium négy hajóbeszerzése körül merült fel, de minél több részlet derül ki, annál összetettebbnek tűnik.

Szálai elvezetnek a román titkosszolgálat egyik hírhedt figurájához,

Dumitru Ciobanuhoz, akinek a neve megjelenik a korrupcióellenes ügyészeknek a fenti ügyhöz kapcsolódó jegyzőkönyveiben.

Dumitru Ciobanu a kilencvenes években a Román Külügyi Hírszerzésnek (SIE) ügynöke volt, ahol a külügyi kémelhárításért felelős osztályt vezette. Előtte a Securitaténál töltött be hasonló tisztséget. Először 1997-ben került a figyelem középpontjába, amikor a SIE vezetőjét, Ioan Talpeșt korrupcióval gyanúsította meg egy Emil Constantinescu államfőnek küldött jelentésben. Azt állította, hogy főnöke egy szír csempésztől 6 millió dollárt kapott azért, hogy megakadályozza az illető őrizetbe vételét. Az esetnek mindössze annyi következménye lett, hogy mindkettőjüket tartalékba helyezték.

Ciobanu ezt követően lett vállalkozó, alaposan kihasználva a hírszerzésben szerzett kapcsolatait.

Az évek során több korrupciós botrányhoz is köze volt: 2005-ben a kománfalvai önkormányzatnak akart eladni egy jócskán túlárazott területet, 2014-ben az Electricához masírozott be, több korábbi tábornokkal közösen, hogy meggyőzze az akkori igazgatót arról, hogy egy bizonyos céggel szerződjön. Az is sokat elárul a vállalkozói köréről, hogy egy nemzetközi őrző-védő cég megalapításakor a kormányőrség (SPP) egykori vezetője, Dumitru Iliescu a cégtársa (az ő nem mindennapi karrierje is megérne egy  misét).

Így jutunk el napjainkig, amikor a DNA szerint köze lehet a szállításügyi minisztériumnál szerdán kirobbant korrupciós botrányhoz. A tengeri életmentésért felelős ügynökség

négy, durván túlárazott hajót vásárolt, több cég közvetítésével.

Az ügynökség volt igazgatója állítólag 85 millió lejes szerződést kötött egy előre meghatározott céggel négy hajó megvásárolására. A megegyezés értelmében az összeg felét ki is fizette a cégnek, csakhogy a hajókat durván túlárazták. A legsúlyosabb az, hogy míg a szerződésben teljesen új hajók építéséről volt szó, a cég valójában másodkézből vásárolhatta meg ezeket Észtországból.

Hirdetés

Egy telefonlehallgatás leirata alapján kiderült, hogy az egyik vállalkozó, Ion Macovei azért hívta fel a SIE volt tábornokát, mert Cătălin Drulă szállítási minisztert – akit szó szerint kutyának nevez – meg kell győzni, hogy az általa lezsírozott török céggel szerződjön egy autópálya-szakaszra.

Az ügyészek szerint Macoveinek a négy túlárazott hajó kapcsán is meggyűlt a baja a hajthatatlannak tűnő miniszterrel, mert nem akarta a török céget előnyben részesíteni, ezért egy másik, meg nem nevezett politikushoz készültek fordulni. Ciobanu az általa nyújtott segítségért azt kérte, hogy szálljanak be egy biztosítótársasággal kapcsolatos bizniszbe, a további kölcsönös haszonszerzés érdekében.

Mindez ismét rövid bepillantást engedett abba, hogy mi is zajlik a közbeszerzések álcája mögött Romániában…

Az ügyészek, illetve a sajtó birtokába került több másik lehallgatás is, mely azt igazolhatja, hogy a PNL konstancai vezetője, Bogdan Huțucă kérésére George Stângă szenátor és Iulian Dumitrescu Prahova megyei tanácselnök is személyesen kereste fel Cătălin Drulă szállításügyi minisztert az irodájában. Arról akarták meggyőzni, hogy több, a párthoz közel álló tisztviselő megbízatását négy hónappal hosszabbítsa meg, köztük a tengeri életmentésért felelős ügynökség csúszópénz elfogadásával gyanúsított, azóta menesztett igazgatójáét is. A miniszter végül kéthónapos szerződés-meghosszabbítást ígért.

Hirdetés