Egy jelentéktelen cégtől, és persze kétszeres áron vásárolt négy hajót a szállításügyi minisztérium

A DNA szerint öt személy lehetett benne a törvénytelen bizniszbe, köztük az egyik állami ügynökség igazgatója is.

Hirdetés

Súlyos korrupciós ügyet göngyölített fel az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA), mely kedd reggel a szállításügyi minisztériumnál és húsz másik helyszínen, Ilfov, Bukarest és Konstanca területén tartott házkutatást. Összesen öt személy került az ügyészek látókörébe, akiket befolyással való üzérkedéssel, pénzmosással és bűnszervezet alapításával gyanúsítanak. Köztük van a szállításügyi minisztérium alárendeltségébe tartozó, tengeri életmentésért felelős ügynökség igazgatója, Daniel Manole is.

A DNA szerint a tengeri életmentésért felelős ügynökség kétszeres árat, összesen 85 millió lejt fizetett ki négy hajóért egy jelentéktelen ingatlancégnek, a tranzakcióba pedig más közvetítő cégeket bevontak. A gyanúsítottak köre tulajdonképpen ezen cégek ügyvezetőiből és az állami ügynökség igazgatójából áll. Daniel Manole körülbelül 2 millió lejt tehetett zsebre a hajók vételi árából, de a többi gyanúsított is lecsípte a maga részét.

A konstancai ügyészek három gyanúsított ellen 30 napos előzetes letartóztatást kértek a bíróságtól, két személyt pedig házi őrizetbe helyeztettek.

Hirdetés