A hétvégén eltűnt Molnár Beáta holttestét találhatták meg Bihar megyében

A 30 éves nő a korábban barátnője bántalmazásáért elítélt Boné Ferenccel ment kirándulni szombaton.

Annak a 30 éves nőnek a holttestét találhatták meg szerdán a hatóságok gyanúja szerint a Bihar megyei Bárodsomos (Cornițel) és Nagybáród (Borod) között, egy elhagyatott benzinkút térségében, aki szombaton kirándulni ment Kolozsvárról a hegyvidéki Havasrekettye (Răchițele) környékére barátjával, majd többé nem adott magáról életjelt.

A holttestet az E60-as főúttól mintegy 200 méterre, magas növényzetben találták meg, szemeteszsákokba csomagolva – írja nyomozati forrásokra hivatkozva a Cluj24 kolozsvári portál. Az ügyben a Kolozs megyei rendőrség és a Kolozs Megyei Törvényszék ügyészei vizsgálódnak, de egyelőre nem erősítették meg hivatalosan, hogy a keresett nőről van szó.

A rendőrség továbbra körözi a 43 éves Boné Ferencet, az ügy fő gyanúsítottját, akivel a marosvásárhelyi származású kolozsvári Molnár Beáta kirándulni ment szombaton. Az aradi származású, szintén Kolozsváron élő férfi aradi rendszámú Dacia Loganját is keresik. A rendőrség azzal is számol,. hogy Boné távozott az országból, ezért a határrendészet is megkapta a körözési értesítést.

A portál szerint a hatóságok a térfigyelő kamerák hétvégi felvételei segítségével rakták össze, merre járhatott az autó. Az egyik szombati felvételen látható a Logan, benne a két személlyel, de a visszaúton már csak a férfi ült a kocsiban. A kamerák felvételei alapján sikerült azonosítani a helyet, ahol végül megtalálták a holttestet, a férfi ugyanis egy ideig ott parkolt, a főútról leágazó mezei úton.

A nőnek, aki a Sapientia tudományegyetemen oktatott doktoranduszként, szombat estére kellett volna visszaérkeznie Kolozsvárra, de barátai szerint nem jelentkezett és őt sem lehetett elérni telefonon. A rendőrséget hétfőn értesítették Molnár Beáta hozzátartozói, a hatóságok pedig keresni kezdték a nőt és társát is. A rendőrök házkutatást végeztek Boné Ferenc kolozsvári lakásán és megtalálták a telefonját. A nő telefonja a hétvége óta néma.

Boné Ferenc, aki a Sapientia oktatója volt, 2020 nyarán a nyílt utcán, Kolozsvár belvárosában egy vita után összeverte akkori barátnőjét. Boné ellen eljárás, majd bűnvádi eljárás indult, a férfit végül alapfokon egy év és három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 90 nap közmunkára ítélte. Az alapfokú ítélet fellebbezés híján három éves próbaidővel jogerőssé vált. A bíróság arra is kötelezte a férfit, hogy beiratkozzon egy reintegrációs programba és ehhez pszichológiai tanácsadást is kapjon.

Bonét tette után kirúgták az egyetemről.